Veluwse Wintercompetitie 2018 – Zutphen

Een tijdje geleden had ik me ingeschreven voor de gehele serie van de Veluwse Winter Comptetitie net zoals Helmuth, Arjen, Jan, Jannitta en Inge. Vorig jaar had ik als test die van Loenen gedaan, maar nu 3 november langzamerhand dichterbij kwam, begon ik mezelf af te vragen of ik er wel zin in had omdat ik mezelf toch meer een marathon man vind en ik niet ben van dat draaien, keren en over pallets rijden. Maar goed, met frisse moed was ik vertrokken op de fiets richting Zutphen zodat ik in ieder geval warmgedraaid was. 

Eenmaal aangekomen had ik als eerste mijn startnummer opgehaald dat je de rest van het seizoen kan gebruiken. Vervolgens met zijn allen wat rondjes verkennen en toen op naar het startvak. Het idee van de organisatie was om eerst lootjes te trekken om de startvolgorde te bepalen. Gelukkig kwamen ze hier op terug na de nodige vragen en kon ik op de tweede startrij blijven staan in de buurt van Arjen, Jan en Helmuth. 

Mijn start verliep niet geheel vlekkeloos. Ik kwam aan het einde van het rechte stuk in een geul terecht en moest een paar man voor me laten. Gelukkig kon ik er 2 weer snel terug pakken, maar mijn team genoten en Bart van Dieren (die ik al en paar keer ben tegengekomen bij marathons) al uit het zicht. Dus dan maar proberen om er naar toe te fietsen. Dit was makkelijker gezegd dan gedaan met een hartslag rond de 170 en met alleen maar draaien, keren en aanzetten. Af en toe had je gewoon geen idee waar je op het parcours was. Gelukkig kon ik in de eerste rondes er nog twee inhalen en vanaf dat moment reed ik een beetje in niemandsland. Op sommige stukken zag ik Helmuth een aantal ronden wel fietsen, maar ik leek het gat niet echt te dichten. 

Op het einde heb ik nog geprobeerd om het laatste beetje energie eruit te persen om te proberen of ik nog bij mijn voorganger in de buurt kon komen. Dit was alleen vrij lastig door alle deelnemers die je op rondes aan het zetten was. Bij de start gaven ze aan dat er ongeveer 180 mannen en vrouwen stonden. Het laatste rondje kwam ik alsnog aardig dichtbij Helmuth en iemand van Reto Arnhem, maar kon er niet aan voorbij. (het laatste rondje was ook de snelste…) Ik finishte uiteindelijk een paar secondes na deze twee heren op plek 13.

Al met al ben ik als marathon man best tevreden met het resultaat in mijn tweede XC wedstrijd. Op naar de volgende keer en dan hopen dat er wat langere rechte stukken in zitten waar het gas erop kan.

Helmuth, Arjen en Jan hebben het ook nog een korte samenvatting gemaakt van hun belevenissen. 
Helmuth: Na een prima start kwam ik bij de eerste doorkomst als 5e door. Hierna 6 plekken verloren waaronder een aan Jan. Uiteindelijk kon ik een aantal ronden lang plek 11 vast houden, alhoewel ik o.a. Anne en een andere deelnemer steeds ietsjes dichter bij zag komen. Gelukkig plek 11 vast kunnen houden en ik ben daar dik tevreden mee. Op naar de volgende VWC in Oldebroek!
Jan: Ik had best weer zin in een nieuwe cyclus van de VWC. Zutphen is wat mij betreft het minst leuke rondje dus goed dat we die gehad hebben😉. De wedstrijd ging wel oké. Voor mn gevoel een uur op mn max dus harder kon niet. Best druk en werd door een misverstand in het laatste rondje in de hekken gereden. Beetje jammer want verloor een plekje en de aansluiting in mn groepje. Al met al redelijk tevreden met plek 9 en heb zin in de volgende.
Arjen: Vandaag gestart met de VWC in Zutphen. Qua parcours niet een van de leukste maar een mooie ronde om je hartslag lekker omhoog te jagen. Start was prima. Als 3e weg en dat is ook de plek waarop ik uiteindelijk de finishlijn passeerde. De mannen voor mij gingen helaas wat te hard waardoor de wedstrijd meer op de mannen achter mij heb gelet dan vooruit heb kunnen kijken. Hopelijk gaat de vorm de komende wedstrijden nog wat omhoog!

Bij de dames zijn Jannitta en Inge op plek 4 en 5 over de streep gekomen. 

Kortom: het was weer een gezellige middag, lekker weer en met mooie uitslagen voor ons.

De uitslag vind je hier en de foto’s die je zag, komen van Roderick Kreunen Sharon van der Ende en Erik Kascha. Thnx!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *