(Team) RideMyMTB?

Wat is (Team) RideMyMTB? Deze site is eigenlijk een beetje een samenvatting van hoe ik (Anne) met het mountainbiken in aanraking ben gekomen. Begin 2010 heb ik een van de meest verstandigste keuzes gemaakt door eindelijk eens te stoppen met roken. Dit kwam eigenlijk omdat ik tijdens een wintersport met mijn familie elke dag aan het begin van de middag compleet gesloopt was. Het was ook niet zo gek omdat ik tot op dat moment eigenlijk nooit gesport had op een paar blauwe maandagen na. Als afleiding ben ik toen begonnen met fietsen (op dat moment had het weinig met mountainbiken te maken) en reed ik rond met sneakers, spijkerbroek en een hoody aan. Dit heb ik een tijdje vol gehouden en na iets van een half jaar leek het me wel een goed plan om wat ongemakkelijke ogende lycra kleding aan te schaffen en hierin verder te gaan. Ik had immers het doel gesteld om einde van het jaar de 75 km van de Bart Brentjes Challenge te fietsen. Dat verliep prima en daarna volgden de 175 km lange Limburgs Mooiste in 2012, Tour du Mont Blanc in 2013 en in 2014 deed ik mee aan de Mill Man Trail en Les Cimes de Waimes. Die laatste twee waren overigens op de Specialized Epic die ik in 2013 had gekocht bij Stappenbelt in Apeldoorn. Ik kreeg er steeds meer schik van zoals ook wel te zien is aan de oplopende kilometers per jaar.

Tijdens de bovenstaande periode was ik volgens mij ergens in 2012 begonnen met deze site. Ik had een Contour Roam en daarna een GoPro gekocht en hiermee had ik opnames gemaakt van de toertochten, strandraces en mountainbike routes en ik zocht een plek om dit te posten. Aangezien ik wel wat van websites af weet leek het me leuk om een eigen pagina op te zetten. In eerste instantie had ik er ook allemaal mountainbike routes met informatie op staan, maar dat was zo bewerkelijk dat ik ermee gestopt ben. Een hele korte samenvatting van al deze beelden vind je in de onderstaande video.

In de tussentijd had ik ook een aantal mountainbikers leren kennen via Strava en het mountainbike forum. Nadat we steeds vaker met elkaar af gingen spreken, speelden we met de gedachte dat het wel leuk zou zijn om met zijn allen in dezelfde kleding toertochten en marathons te gaan fietsen. Tijdens het brainstormen over de kleding vroeg een van de ‘leden’ of ik het geen leuk idee vond om mijn site hier aan te verbinden. Hier hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken en zo was Team RideMyMTB geboren! Dit is ook mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren die ons op verschillende manieren ondersteunen. En inmiddels zijn er steeds meer (fanatieke) mensen bij gekomen zoals Helmuth, Jannitta, Inge, Bart, Hans, Klaas, Arjen, Klazien en Jan. Een aantal fietsen ook bij mountainbikeclub Bar End. Naast de bovenstaande namen horen Merlijn Patrick, Kathelijne, Arthur en ik er natuurlijk ook nog bij.

Het maken van video’s is er de laatste jaren niet meer van gekomen tijdens de marathons. Ik ben er nu zo fanatiek in geworden dat het een te grote afleiding is en ik mezelf en anderen in gevaar brengen door met zo’n camera te gaan prutsen. Dus daarom zijn het nu verslagen van mij en teamleden en ik hoop dat jullie hier net zoveel plezier aan beleven.

De sponsoren waar we met zijn allen erg trots op zijn: Torq, CadoMotus, Topvorm, Van Bon Sport, Viscum en Squirt Lube.

Naaste de site is RideMyMTB natuurlijk ook te volgen via Facebook, TwitterYouTubeStrava en Instagram (#RideMyMTB en #TeamRideMyMTB).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *