Veluwse Wintercompetitie 2018 – Oldebroek

Afgelopen zaterdag stond de 2e wedstrijd van de Veluwse Winter Competitie op het programma. We stonden met z’n vijven aan de start. Bij de dames deden Inge en Jannitta mee en in categorie 10 deden Jan, Arjen en ik mee.
De dames reden een sterke en stabiele wedstrijd en ondanks dat ze beide ver van achteren waren gestart reden ze snel naar voren. Jannitta eindigde op een mooie 3e plek gevolgd door Inge op een keurige 4e plek.


Bij de heren stonden we met z’n drieën naast elkaar op de eerste startrij. Arjen had een goede start en ging als 2e de eerste bocht in. Ikzelf had ook een goede start en was de vierde rijder in de eerste bocht een paar plekken daarachter volgde Jan. In de eerste ronde gingen 2 koplopers ervandoor. Arjen kon net niet volgen, maar reed een super sterke wedstrijd. Na een mooie strijd met Bart van Dieren kwam hij als 3e over de finish. Jan haakte de eerste ronde bij mij aan. In de tweede ronde nam hij over en kon ik hem net niet volgen.

Na een hele stabiele en constante race werd Jan zeer verdienstelijk 6e. Ik reed boven verwachting goed en reed een hele tijd op plek 8 met een redelijk gat op nummer 9, echter anderhalf ronde voor het einde sloeg de ketting bij het aanzetten over de cassette heen. Helaas kon ik daardoor de positie niet vasthouden en werd ik door diverse rijders ingehaald en kwam ik uiteindelijk als 14e over de streep. Met een dubbel gevoel stapte ik in de auto naar huis. De vorm is wel redelijk goed, maar ik baalde enorm van de pech. Thuis bleek de steekas van het achterwiel los gegaan te zijn tijdens de wedstrijd. Volgende keer toch maar alles van te voren nakijken.


Over 2 weken staat de volgende wedstrijd op de planning in Soest. Een mooi, technisch en zwaar parcours. Hopelijk dit keer zonder pech. Ik heb nu alweer zin om daar te racen en wie weet kan ik Jan dit keer wel volgen.

Groeten,

Helmuth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *