Veluwse Wintercompetitie 2018 – Soest

“Het regent, het regent….”.
“Ga ik wel, ga ik niet….?”
“Wie gaat, heeft iemand al besloten?”

De app is vrij onrustig de zaterdag voor de wedstrijd. Niemand heeft kennelijk zin in regen en modder.

De voorspellingen voor Soest zijn slecht, zaterdag regent het flink, en zondagochtend melden we elkaar via de app de lokale weersituatie door.
In Apeldoorn miezert het, in Amersfoort is het droog en in Ede hagelt het….

Uiteindelijk gaan Arjen, Helmuth, Jan, Jannitta en Klazien. Anne besluit om te komen kijken, voor mentale en praktische support. En ook als fotograaf.

Als we aankomen is het zowaar droog, een klein voorzichtig zonnetje straalt voorzichtig achter de wolken vandaan. Bij het inrijden ligt de track er verrassend goed bij, weinig modder en plassen. We hebben kennelijk mazzel.

Bij de mannen staan Arjen, Helmuth en Jan keurig op de 1e rij. Helmuth z’n start is inmiddels wereldberoemd. Binnen no-time ligt hij op kop. En houdt dit 2 ronden vol. Arjen kan volgen, Jan ook net. Ook Onno en Mark haken aan. Daarna valt het groepje uit elkaar. Mark versnelt, Helmuth laat het groepje gaan, Arjen, Onno volgen op enige afstand. Jan doet ook verwoede pogingen om bij te blijven. Voor z’n gevoel deed bij niets anders dan éen uur lang gaatjes dichtrijden.

Soest is een heel mooi rondje, veel hoogtemeters. Geen kunstmatig parcours. Alle leuke elementen in het terrein zijn slim gebruikt. Anne maakt een flink aantal mooie foto’s. Het parcours sloopt ons langzaam maar zeker. Retezwaar, maar (of misschien juist daardoor) ook genieten.

Arjen plaatst in de laatste ronde in de lange klim een splijtende demarrage. Hij stelt zo de 2e(!!) plek veilig. Jan doet nog verwoede pogingen om de derde plek te bemachtigen, maar Onno is te sterk. Helmuth rijdt een uitstekende wedstrijd en haalt z’n beste resultaat: 7e!

Bij de dames rijdt Jannitta naar een prima 4e plek. En Klazien, die pas om 12uur besloot of ze mee zouden doen, vond het leuk. Ze had bedacht een leuk uurtje te gaan toeren, maar het wedstrijdvirus kreeg haar te pakken, en heeft als een wilde rond gefietst.

Als we de fietsen in de auto gegooid hebben, komt de regen weer met bakken uit de lucht…..

Eén reactie

  1. Klasse mannen, sterk gereden! #jaloers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *