Schinderhannes Marathon 2023

Onlangs luisterde ik de Slimmer Presteren Podcast, over motivatie strategieën. Interessant! Wat is interne motivatie, hoe werkt externe motivatie? En hoe wordt deze motivatie gereguleerd?

Nou, als de Schinderhannes op de agenda staat, dan gaan veel lampjes branden. Interne lampjes en externe lampjes.

Ik heb de Schinderhannes twee keer eerder gefietst. In 2015 en 2019. Het plezier en voldoening waren toen zo groot, dat mijn interne motivatie weinig nodig had om daar weer te willen fietsen.

En extern klopte het ook: Arjen ging ook, prachtig parcours, gezellig kleinschalige opzet, prefecte organisatie, mooi weer. Een motiverend klimaat, zullen we maar zeggen.

Arjen zat dit weekend in het Ahrtal. Ik mocht zondag vroeg op. Om 4uur ging de wekker. Een rustig slaperig ritje naar Emmelshausen lonkte. Een goede gelegenheid om ook nog es een boek te “leesluisteren”: de Rechtvaardigen, van Jan Brokken. Een aanrader.

De start en het parcours waren anders dan ik kende. Eigenlijk was alles een verbetering. De setting van de start was bijna padvinderachtig in het bos. En de route ging door echt schitterende beekdalen. Heel goed bedacht en perfect uitgepijld. Heel veel mensen langs de kant, veel vrijwilligers en enthousiast publiek. Dan rij je helemaal alleen op een heftige klim. En ineens staat er bovenaan een eenzame man met zijn radiootje aan (Highway to Hell) je superenthousiast omhoog te schreeuwen. Gaaf!! Mooie tracks, af en toe ook best technisch, pittige en soms lange beklimmingen. Snelle en af en toe een heftige afdaling. En als je er oog voor had: bovenop de heuvels waren de uitzichten echt de moeite waard! Het enige was dat er soms verbindingstukken door pas gemaaide grasvelden gingen. Niet echt fijn fietsen, maar het rook wel weer lekker. Net zoals de prachtig gele koolzaadvelden.

Altijd handig als Arjen mee is. Hij claimt vaak een plekje vooraan bij de start en daar lift ik graag op mee. Ik heb in een vlaag van zelfoverschatting even 300 meter in zijn wiel gefietst, en daarna was de vogel gevlogen. Omdat het eerste deel van het parcours meer dalen dan stijgen was, heb ik geprobeerd in groepjes aan te haken en zo schaamteloos te profiteren van mannen die sneller zijn dan ik. Moest wel forceren, heb met momenten boven mijn theewater gefietst. Niet altijd even verstandig, maar wel leuk. Het middenstuk heb ik geconsolideerd, wil graag op het eind ook nog goed kunnen doorfietsen. Dit werkte wel.

Ik merkte dat mijn vorm niet is zoals zou kunnen. Geen reden voor frustratie of iets dergelijks, ik weet waardoor het komt, en ben allang blij dat ik dit mag en kan doen. En ja, de 5e plek bij de Sen M3, en 32e overall was best oké. Arjen had echt heel goed gereden. Slim gereden ook en nr 3 verslagen, oa doordat we de finishstrook vooraf even verkend hadden: Podium, nr 2 bij Sen M2 en 6e(!) overall.

#Topvorm #TorqFuelled #SquirtLube #Viscum #9thWave #RavenBikeFitting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *