Arnsberg MTB Marathon 2023

MTB Marathon RC Victoria Neheim Arnsberg 🥈M2 & 4e totaal. 🤙

Wedstrijd 3 deze week. Gezellig met teamgenoten Jan Feenstra | Team RideMyMTB en Arjen Feenstra | Team RideMyMTB aan de start. Was lekker warm en droog. Tenminste dat dachten we 😄. We begonnen alle 3 aan de 95km . Was een goed gevuld startvak met snelle boys aan de start. Ook topper Nico Beldman stond er. Hij ging strijden voor de middel afstand.

Het startschot klonk en de eerste km gingen geneutraliseerd achter de wagen. Eenmaal het dorp uit ging de wagen ervoor weg en mochten we gasgeven. Nou dat gebeurde. Ik zal lekker voorin en ging mee. Ging gelijk via een lange loper omhoog en had steeds 500w op het klokje staan. Tijd om achterom te kijken had ik niet, ik wilde voorin mee. Na ongeveer 18km moest ik besluiten de kopgroep te laten lopen. Hierin zaten wel 3 concurrenten voor de lange afstand, grrrrr. Ik sloot aan in een groepje van 5. 3 daarvan reden de korte afstand dus besloot ik geen kopbeurten te doen en mn krachten een beetje te sparen. Ze hadden het tempo er goed in! Ondanks dat liep de kopgroep helaas uit het zicht. De route was niet heel technisch. Wel veel lange lopers en afdalingen. De route was super nat met veel blubber en hier en daar was het door de gladheid opletten.

Na 2 rondjes draaiden de 3 af naar de finisch en bleef ik over met de andere die ook de lange lus reed. Ik besloot gelijk gas te geven en was daardoor mn concurrent gelijk kwijt. Oke, gas houden en kijken of we Bekkenk in het vizier kunnen krijgen. Op 10km voor de streep zag ik hem rijden en kon ik hem verrassen door er met wat snelheid overheen te komen. De voorsprong kon ik even volhouden maar helaas kwam hij toch weer bij. Ik besloot hem te laten passeren zodat ik even wat herstellen kon. Dit had ik niet moeten doen. Ik verloor het overzicht van de route en kwam in een verkeerd spoor terecht waardoor ik hard onderuit ging. Hij ervandoor 🔥 Snel op de fiets en door! Ik was harder gevallen dan ik dacht en was niet helemaal helder meer. Hierdoor raakte ik weer van de route en reed ik een diepe greppel in. Toen was het klaar. Ik ben rustig naar de finsch gereden en was zeer tevreden met een mooie podiumplek 😍

Arjen stond naast me op plek 3 en Jan reed had een mooie 1e plek in de 50+ categorie. Al met al (los van wat kleerscheuren en schaafplekken) een prachtige geslaagde dag!

#Topvorm #TorqFuelled #SquirtLube #Viscum #9thWave #RavenBikeFitting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *