MTB Marathon Amerongse Berg 2023

Jan en ik reden de 90km mannen en Hans de 60. Er was helaas geen uitslag of huldiging op leeftijd.

Na het inrijden en het verkennen van de 1e kilometers waren we blij dat we in het startvak stonden. We stonden er 30min voor de start en mooi vooraan. Niet snel later stroomde het vol en stonden er in totaal ongeveer 300 renners klaar om die 90km weg te vreten. Erg veel deelnemers dus! Na ons gingen de vrouwen 90km en daarachter mannen en vrouwen 60km.
Niet veel later kwam onze verzorger Anne om onze spullen aan te nemen en verder af te stemmen. We moesten 3 rondjes dus hadden afgesproken dat Anne boven aan de klim klaar zou staan met de bidons, perfect!

De start! We moesten eerst een flink stuk omhoog daarna een snelle afdaling gevold door een haakse langzame bocht. We waren weg!
Ik kwam gelukkig als 2e boven en zat dus goed voor de afdaling. De kopman ging onderaan onderuit en moest naar de verzorging (zo bleek later) Ik voelde me goed en sterk! Dat moest ook omdat het niveau erg hoog was! Veel Elite jonge renners die we leen stukkie kunnen trappen.
Na ongeveer 1,5 ronde waren de 1e 4 gevlogen en bleven wij (groepje van ongeveer 10 over) Ik kon goed voorin blijven en de man voor me trok bij iedere klim enorm hard door. Ik kon als enige zijn wiel houden en we waren met zijn 2en weg. Omdat hij bij iedere klim hard aan ging ben ik in zijn wiel gebleven en geen kopbeurten gedaan. Na een poosje sloot Thijs de langeThijs de Lange aan en die 2 gingen kop over kop draaien. Ik was blij dat ik erbij kon blijven dus wederom geen beurten. Het begon te regenen en dat maakte het parcours best zwaar en het zicht werd er ook niet beter op.

In ronde 3 kon ik een langzame rijder niet snel voorbij komen en waren die 2 gevlogen. Helaas, geen probleem op eigen kracht verder boren. Niet snel kwam Tibor Zwaan mij achterop en haalde me in. Wederom door het niet snel genoeg kunnen passeren van een achterblijver was ik hem ook kwijt. Die laatste ronde was super druk en had veel oponthoud van langzame renners. Ik begon me op te vreten omdat ik wist dat er heeeeel veel concurrenten achter me reden. Gelukkig kon ik genoeg druk houden op de stroken waar ik wel gas kon geven en ben kwam ik als 8e over de streep! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *