Dutch master of MTB 100 km – 2023

De dagen voor het evenement zo veel regen gevallen dat ik een gemengd voorgevoel had, en de energie ergens in mn grote teen zat. Zondagmorgen 5.15uur wekker. (uitslapen, 1,5uur later starten dan de 200km bikkels) Havermout en koffie er in, snel de auto in en naar Bas.

Bas stond in Wesepe klaar en had er zin in. Hij heeft zelfs de F1 even aan een beetje aan de kant gezet om me te verzorgen, hoe lief! Alles in Bas zijn bus overgepakt en door naar Haarle. In de manege kon ik mijn startnummer halen en kreeg ik te horen dat ik vooraan mocht staan omdat ik vorig jaar 2e was geworden met de duo (Heel jammer dat Hans Raven door ziekte niet naast me stond). Gelukkig waren de kleppers er wel. Nico Beldman en Edwin Geerdink :-)

Jens reed de 200km dus die was al flink aan het afzien! Tijdens de start was het gelukkig droog, prima temperatuur en we stonden ook nog binnen in de manege opgesteld, dat was top!

Het startschot ging, gas! Tempo was stabiel en gelukkig niet moordend. Trails lagen er goed bij maar de zandstroken zwaar en erg nat. Langzaam ging het tempo omhoog en kon gelukkig voorin mee draaien. Al snel waren we met 4 man los van de groep (Edwin, Lars van Ark, Gerjan Bosman en ik). Er was dus een kopgroep. Het viel me op dat Lars en Gertjan op een gravelbike reden en daar veel voordeel van hadden. Helaas kreeg Lars problemen met zijn ketting en moest stoppen. Met zijn 3en verder, lekker de gang er in en genieten van het afzien :)
Na de Lemelerberg lagen de zware natte zandwegen te wachten.. dat was inderdaad ploegen en zwaar. Te zwaar voor Gertjan Bosman, hij kon hier helaas niet meer volgen. Edwin en ik waren over en ondanks al die afgeschoten vuurpijlen gingen we vol door. Edwin had het lastig en de kramp melde zich aan. Gelukkig kregen we nu de trials en daardoor minder last van de wind. We konden ondanks dat lekker gang houden en ook nog een beetje genieten.

Na Hellendoorn draaiden we wederom de open vlakte op richting Luttenberg. Dat is mijn terrein, kop naar beneden en vol tegen die straffe wind in boren, prachtig! Na Luttenberg stond wederom Bas, die ons toe riep dat we ondertussen 5min voorsprong hadden, dat geeft energie, nog 25km te gaan! Eerst nog even ploegen door de drek en wederom over de weg, maar dit keer met de wind in de rug! Op naar de laatste keer Hellendoorn.
Aangekomen in de bossen hield Edwin het voor gezien en liet hij me alleen. Dat laatste stuk was behoorlijk zwaar, nog veel klimwerk! Ik reed solo voorop en had een mooie voorsprong. Dat gaf voldoende rust om het laatste sap uit de benen te persen.. In de laatste km lag het toetje, zware zuigende weilanden met hoog gras, heerlijk! Man man man wat deed dat de benen branden.

Laatste stukje over de weg en een warm onthaal op het podium, ge-wel-dig! Wat een dag, en wat een mooie afsluiter van het seizoen, heel gaaf!

Hulde aan de organisatie en Bas voor de verzorging!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *