Kellerwald Bikemarathon 2022

Blij dat ik glij.

Klaas stormt de kamer in. ‘Jongens, we moeten overleggen. Er is sneeuw gevallen!!’ We willen eigenlijk al gaan slapen als deze update komt.
Na wikken en wegen zijn we toch richting Gilsenberg gegaan om de Kellerwaldmarathon te gaan rijden. Zaterdag was kletsnat in Nederland, en zondag zou het best droog moeten worden in het Sauerland. Geen trainingsrit in het Ahrtal, en vooral op mijn verzoek toch een marathon.

We besloten dat het pak sneeuw niet op de route was gevallen, dat het wellicht een plaatselijke dump was. En gingen lekker slapen in het uitstekende hotelletje dat Arjen geregeld had.

Het zag er eigenlijk best goed uit, zondagochtend. Droog dus.
Arjen en ik gingen voor de 2 rondes. Klaas zou 1 ronde rijden. Lang geleden hadden we hier ook gefietst. De route was anders, de start niet. Een startronde achter een auto. Gedoe, en overbodig. Gelukkig kwamen we deze goed door.

We mochten los, stormden het bos in, en reden onszelf vast in de bosbouwblubber. Arjen reed toen nog vlak voor me en ik zag z’n schouders zakken. Echt zijn favoriete omstandigheden! Dit werd ook het thema van de dag. Heel veel blubber, die af en toe ververst werd door een plaatselijke sneeuw-, hagel-, of regenbui. De beklimmingen waren best te doen. De afdalingen ingewikkeld. Ik merkte dat ik eigenlijk geen moment rust had om bijvoorbeeld te eten. Gek ook. Normaal kijk ik ook best wel een beetje om me heen. Nu heb ik weinig gezien. Volle focus op de route en de omstandigheden. Apart dat een detail als een eenzame bezem tegen de boom boven op de berg je als beeld wel bijblijft.

Uiteindelijk, als we onszelf na de finish hebben opgefrist, en terugrijden, kunnen we evalueren. We zijn alle drie blij dat we gegaan zijn. Als we dit vooraf hadden geweten, dan was de kans groot geweest dat we toch niet gegaan waren. Goede prikkels uitgedeeld. Geen gekke ongelukken. Het was toch best tricky af en toe. Modderworstelen en van de glijbaan. Alle drie naar vermogen gefietst met goede waardes en resultaten. Arjen zelfs 3e M2. Podium dus! Jan 14e en Klaas 18e.

Kellerwald bikemarathon 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *