Bart Brentjens Challenge 2016 – 110 km

De laatste marathon van het seizoen voor me heb ik wel op video gezet. Het was de gort droge Bart Brentjens Challenge.

Voor het eerst dit jaar moest je het startnummer ophalen bij Fun Valley net even buiten Eijsden. Het startnummer heb ik zaterdag al opgehaald. Het was een prima locatie en je had er ook nog met een camper kunnen gaan staan. Zelf stond ik op de camping de Bosrand tussen Eijsden en Sint Geertruid.

Nadat de licentie rijders gestart waren om 10:00, vertrokken wij rond 10:20. Ik heb meegedaan aan de toertocht, maar ik stond wel in het VIP vak waardoor je vooraan mocht starten. Aan het begin ging het direct erg hard, maar ik kon nog net aansluiten in het tweede groepje. Hier kwam ik nog iemand tegen met wie ik vorig jaar ook een groot stuk had gefietst. We hebben goed samen kunnen werken en uiteindelijk heel wat wedstrijdrijders opgeraapt, maar er niet echt van kunnen profiteren en eigenlijk hebben we alles met zijn tweeën gefietst tot aan de finish. Uiteindelijk ben ik als 7e over de finish gekomen van de toertocht met een gemiddelde van ongeveer 24 km per uur.

Ook dit jaar had de organisatie alles goed voor elkaar. Af en toe was het omdat je toch wel in een wedstrijd modus aan het rijden was soms moeilijk om de pijlen te zien bij T splitsingen. Op het laatste moment zag je ze uiteindelijk wel. Waar ik wel heel erg van geschrokken ben is een auto die ze net voor de finish door lieten gaan. Ik was vol aan het sprinten en klapte bijna op de motorkap van een auto. Vorig jaar had ik ongeveer hetzelfde en is ook in het filmpje van vorig jaar te zien. Dit jaar scheelde het echt centimeters en ik kon nog net tussen de auto en het hek door. Echt onvoorstelbaar dat ze dit laten gebeuren. Dit keer heb ik het niet opgenomen…

Website: Bart Brentjens Challenge
Afstand: 110 km
Hoogtemeters: ca 2000
GPX bestand: Opslaan
Uitslag: Toertocht en NK
Foto’s: Sportograf

Eén reactie

  1. Leuk verslag. Jammer dat je geen beelden hebt gemaakt van de bijna-crash op het einde. En nogmaals bedankt, ik heb me uitstekend vermaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *