Nordenau Marathon 2016 – 90 km

Wederom heb ik geen video van de marathon. Het was weer een marathon die ik als wedstrijd heb benaderd en een camera haalt je toch uit je concentratie.

Het was in ieder geval weer een goed georganiseerde Duitse marathon. Alleen deze was echt loodzwaar door de modderige ondergrond en de vele hoogtemeters. Een echte sloper! Het eerste rondje was goed te doen, maar de tweede lus die je twee keer moest fietsen was echt heel erg zwaar. Er zaten een paar klimmen in die heel erg steil waren en waar je ook moest lopen. Volgens de vrouw die bovenop de klim stond te tellen bij de ski piste, waren er maar twee fietsend boven gekomen. De andere klim op de grashelling waar een meneer stond te tellen, die ben ik de tweede keer ook maar gaan lopen. De eerste keer was het wel te doen, maar ik kreeg er later spijt van.

Van de verzorging heb ik dit keer weinig gebruik gemaakt omdat ik bij de start/finish twee bidons had liggen. Een keer heb ik wat cola en een banaan aangepakt die je uit de handen kon pakken. Ik had verder niet het idee dat het heel uitgebreid was, maar het inschrijfgeld van 20 euro was er ook niet echt na. Wel hadden ze op veel plaatsen genoeg enthousiaste vrijwilligers.

Wat ik persoonlijk wel jammer vond was dat je 10 euro borg moest betalen voor je stuurbordje die je dus weer in moest leveren. Ik vind die bordjes altijd wel een leuk aandenken.

Uiteindelijk is Patrick 9e geworden bij de S2 en ik 5e bij de S1. Het opvallende was hier dat we tegelijk de finish over zijn gekomen en de gemiddelde leeftijd blijkbaar aardig hoog was.

Website: Ski-Club Nordenau
Afstand: 90 km
Hoogtemeters: ca 2600
GPX bestand: Opslaan
Uitslag: Time and Voice
Foto’s: Sportograf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *