Moov Now Activity tracker

Eens een keer wat anders dan een verslag van een mountainbike marathon. Dit keer een review van de Moov Now. Ik heb via Athletheshop de mogelijkheid gekregen om deze een tijdje te testen.

De Moov Now is een goed en fijn zittende activity tracker die ondanks zijn kleine omvang een erg lange batterijduur heeft (ca 6 maanden) en erg veel opties heeft in combinatie met je iOS of Android telefoon. Zo kan je zien hoeveel calorieën je verbrandt hebt, wat je actieve minuten per dag waren, de analyse van je slaap en kan je real-time coaching aan zetten.

Het ‘pairen’ met de app op je telefoon was erg makkelijk. En wanneer je data wil synchroniseren, dan kan je dit doen door simpelweg op de Moov Now te drukken. Je bluetooth op je telefoon moet hier natuurlijk wel voor aan staan.

Zelf heb ik er natuurlijk mee gefietst, ben ik in de sportschool gaan zwemmen en heb ik mijn slaap geanalyseerd.

Voor het slapen maakte ik al gebruik van mijn Garmin Forerunner 235 en de app Sleep Cycle. Het voordeel van een iPhone is dat je hem gewoon naast je neer kan leggen en je er verder geen last van hebt. De Garmin is een vrij groot ding om je pols en het is wel wennen om er mee te slapen. De Moov is een stuk kleiner, maar omdat het rubber van het bandje wat stroef is, ben ik er wel eens wakker van geworden tijdens het bewegen van je arm tegen je dekbed bijvoorbeeld. Een nacht heb ik ze alle drie gebruikt en in de onderstaande foto’s zie je de verschillende analyses.

Voor het fietsen zit er in de verpakking een grote band voor om je enkel in plaats van om je pols waar je hem normaal gesproken draagt. Het beste is ook om hem te dragen aan je minst actieve arm voor de meest betrouwbare gegevens.
Een van de leuke features is dat hij je cadans kan meten. Ik heb dit vergeleken en het kwam aardig goed overeen met de cadans die mijn Garmin aan gaf. Gemiddeld gaf hij twee omwentelingen lager aan. Verder kan je in de App allemaal teruglezen wat je ‘Best Sprint’  was, kan je zien hoe lang de grootste beklimming was en heb je natuurlijk de standaard details als verstreken tijd, afstand, snelheid, gemiddelde snelheid etc…

Het analyseren van het zwemmen was een van de leukste dingen om te doen van de Moov Now. Na het verwerken van de gegevens krijg je een mooi overzicht van wat je hebt gedaan. Hij kan zien wat voor een slag je gezwommen hebt, hoe het keren ging, het aantal baantjes, snelheid per baan, aantal slagen en nog veel meer. Als je vaak zwemt, dan lijkt me dit echt een goede activity tracker. Je voelt ook bijna niet dat je hem om je pols hebt tijdens het zwemmen.

Mijn conclusie is dat het op dit moment voor het geld een super leuke activity tracker is waar je veel mee kan doen in combinatie met je telefoon. En een groot voordeel is dat hij niet duur is. Op dit moment is hij bij AthleteShop in de aanbieding voor 69,30.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *