BeMC 2016

Datum opname: 13, 14 en 15 mei 2016
Website:  BeMC
Afstand: 260 km
Hoogtemeters: ca 7000
Camera settings: 1080p, 60fps, Protune Off en Whitebalance Auto.
GPX bestanden: Opslaan

Afgelopen weekend heb ik de BeMC gefietst. Het was weer een prachtige editie van de zwaarste meerdaagse van de Benelux. Als je van mountainbiken houdt, dan moet je deze toch echt een keer gedaan hebben. Wat gaaf!

Stage 1 – Dit was op de kortste etappe. Hij was ongeveer 65 km lang en ongeveer 2100 hoogtemeters. Deze etappe startte je om 12:00 uur in het centrum van La Roche-en-Ardenne en zoals je aan de kleding wel kan zien was het prachtig weer. In deze etappe die uit een paar verschillende rondes bestond ging je twee keer de muur van Borzée op.

Stage 2 – Deze 95 km lange etappe met ca 2400 hoogtemeters was de minst technische van allemaal. Hard werken was het wel met de hoeveelheid wind op de open stukken. Van deze etappe heb ik geen beeld materiaal. De batterij van de GoPro was leeggelopen.

Stage 3 – Als laatste kreeg je de zwaarste en meest technische etappe. Het was er een van 100 km en een dikke 3000 hoogtemeters en met een paar leuke en technische afdalingen. En op het eind moest je natuurlijk ook nog te voet door de l’Ourthe heen. Gelukkig krijg je daarna direct een lekkere klim en kan je jezelf weer warm fietsen.

Ook dit jaar had de organisatie een perfect georganiseerd evenement neergezet. De bewegwijzering was echt perfect. Meer dan genoeg pijlen. Dat ik een keer verkeerd ben gefietst lag geheel aan mezelf. Bij de posten was er meer dan genoeg eten en drinken en mensen deden hun uiterste best om je weer zo snel mogelijk op weg te helpen door bidons te vullen. Bij de finish was de afspuitplaats ook weer erg goed geregeld en ook hier was er genoeg eten en drinken. Wanneer je pech had aan je fiets, dan kon je kleine reparaties uit laten voeren bij de Specialized tent. Hier heb ik zelf nog een keer gebruik van moeten maken omdat ik een slag in mijn wiel had nadat er een tak in was gekomen.

4 reacties

  1. Heb zelf ook (weer) genoten van deze prachtige 3 daagse. Bedankt voor je verslag en mooie GoPro-edits !

  2. Jonas Verckens

    Hallo,

    zou het mogelijk zijn om de gpx track te krijgen van de laatste rit (de link werkt helaas niet).

    Alvast bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *