Veluwse Wintercompetitie 2022/2023 – Soest

Geo-engeneering is hip. Het weer in je eigen voordeel manipuleren. Ik weet niet wie erachter zat afgelopen zondag. Maar het pakte prima uit. Een druploos uurtje op de zondagmiddag, precies boven Soesterhoog.

De Veluwse Wintercompetitie is al even aan de gang. Dit was de derde wedstrijd.

Om ongeveer 14u stonden we paraat. Ik was met Klazien gekomen. Klazien als supporter en fotograaf. Klaas begroette me enthousiast. En ja, ik had de goede fiets met de juiste banden gekozen. Erg prettig om deze geruststelling even van hem te krijgen. Bart was er even later ook, breed lachend en enthousiast als altijd. Jannitta had even hiervoor gereden. En was prachtig 1e geworden bij de vrouwen.

Daan had ook eerder gereden (ook 1e, gefeliciteerd!) en hij deed met ons de parcoursverkenning. Wat zijn de goed lijnen? Het parcours was anders dan andere jaren. Er was nog meer gebruik gemaakt van de hoogteverschillen op het terrein. En het modderstuk aan de onderkant was eruit gehaald. Droog omhoog en naar beneden. Heel veel draaien en keren. Echt leuk!

De startopstelling was bijzonder. De oude mannen mochten eerder weg dan de 40-plussers. Voor mij gunstig, ik stond helemaal vooraan.

Ik heb de hele wedstrijd met een dikke glimlach geracet. Bart kwam op een geven moment voorbij. Gezellig, maar ook nuttig. Even op sleeptouw bij deze klasbak! Vanaf de start op de 4e plek en dit heb ik weten vast te houden. Nummer 5 kwam dichtbij, maar 4 seconden verschil was genoeg. Met snot en kwijl op mn gezicht kwam ik over de finish. O, wat is dit lekker. Het gaat helemaal nergens om, maar het is zo fijn om een uurtje volle bak te kunnen MBT-en. En vooraf, achteraf even bij te kletsen met je teamleden
en anderen.

Volgende week Oldenbroek, ik probeer weer om erbij te zijn!

Uitslagen
Cat 10: Bart 1e en Klaas 11e
Cat 11: Jan 4e
Cat 13: Jannitta 1e

#Topvorm #CadoMotus #TorqFuelled #SquirtLube #Viscum #9thWave #RavenBikeFitting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *