Veluwse Wintercompetitie 2022/2023 – Nunspeet

Wat een schitterende dag qua weer, dat moet wat goeds beloven!

Na het begeleiden van de jeugd en genieten hoe deze jonge dames en heren het wegzetten op dit parcours was het tijd om zelf even te verkennen.

Daan en Cas (jeugdrenners van GHOST) lieten me even de lijnen zien. Inmiddels was Arjen een uurtje later ook aangekomen. Samen ingereden en verkent. Dat zijn de momenten wanneer je samen dingen doorneemt. Ik gaf de lijnen door van Daan en Arjen kwam met mooie tips om
ook de alternatieve lijnen te rijden. Erg goede tips bleek later in de wedstrijd. Voor mij al genieten om nog fris je techniek door te nemen samen.

We mochten starten achter de 50+ vandaag, opletten want dit parcours had niet al teveel ruimte! Hard starten en goed het draaien en keren in. Arjen en Bart hadden dat goed gezien en ik volgende op afstand en nam de brede lijn bij het indraaien van de eerste afslag. Bleek goed uit te pakken, positie was gelijk goed met wat ik nu weet aan deelnemers. Ik zat gelijk bij de juiste renners.

Mooi groepje van 3 en slim rijden bij de obstakels. Zat een lastige boomstam in en deze goed nemen met de deelnemers bleek lastig maar gedurende de race wist ik waar ik de juiste versnellingen moest plaatsen.

We kregen de bel en we koerste nog steeds samen met z’n drieën. Ik nam de 2e positie in maar we kregen verrassend nog wat achterblijvers vlak voor de boomstam. Mmm dat was even schakelen in de aanpak naar de finish. Ik besloot niet af te wachten en de boom als eerste te pakken. Nog 3/4 ronde volgde ongeveer en als sprinter op kop moest ik slim zijn. De rechte stukken liet ik terugvallen maar de klimmetjes maximaal op. De andere 2 kwamen niet erover dus ik wist genoeg. Technisch sterk blijven rijden en de lastige stukjes hard erin maar wel “sparen” om van kop af te sprinten. Gelukt! En een staande sprint was niet nodig voor de “winst” in de battle. 9e bleek later. Wat voor mij de eerste keer is, een top 10 notering in deze competitie. Erg leuk na voorgaande week toen het wat minder ging met materiaalpech en een incident dat ik van de fiets moest.

De andere 2 heren, gevlogen, niet gezien. Klasse mannen! Bart en Arjen waren in hun strijd tot het gaatje gegaan. Althans Bart vertelde dat het keihard koersen was vandaag. Kwam niet kado. Van harte kerel met de winst! Arjen schuift ff aan in het geweld en rijdt bijzonder knap naar een 3e plek.

Jannitta had om 12h haar start en is knap 1e geworden!!

#Topvorm #CadoMotus #TorqFuelled #SquirtLube #Viscum #9thWave #RavenBikeFitting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *