Veluwse Wintercompetitie 2022/2023 – Deventer

Het was in eerste onzeker of Deventer op de agenda zou staan, maar de organisatie heeft het voor elkaar gekregen om een wedstrijd te organiseren. Leuk.

En, dat hadden ze goed geregeld daar: het beloofde lekker weer te worden in Deventer. Temperatuur met dubbele cijfers en een aarzelend zonnetje er bij.

Klaas en Arjen zouden starten bij de 40 en Jan bij 50. Bart was de verkeerde kant opgereden richting Oldebroek (gefeliciteerd met je eerste plek!) en Hans was de Veluwe met zijn gravelbike aan het verkennen. Mooie paadjes hoorde ik achteraf.

Bij aankomst in Deventer kwam ik Jan tegen dus we zijn samen het parcours gaan verkennen. Dat lag er goed bij. Voor mijn gevoel een paar kleine aanpassingen ten opzichte van eerdere, het lag er snel bij. Voor de start kwamen we Klaas ook tegen dus samen richting het startvlak. Onderweg nog een snel gedag gezegd tegen iemand van de organisatie die ik nog kende uit m’n werkverleden. Sport verbind zullen we maar zeggen.

Ik was er nog niet helemaal aan gewend dat het tegenwoordig op klassement opstellen maar kon aardig goed vooraan staan. Leuke verrassing was dat m’n zusje ineens naast mij stond. Die was spontaan langsgekomen om aan te moedigen. De start was snel… Iets te snel voor mij blijkbaar want ik was niet helemaal weg zoals ik bedacht had. In de eerste ronde reed nummer 1 langzaam weg en ik zat te ver. Geprobeerd in de tweede ronde de kop van mijn groepje van 4 het gat te dichten maar dat lukte helaas niet. Knop om, en lekker eigen tempo pakken en maar zien wie er van de groep zou kunnen volgen. Het werd een langzame afval race. Een persoon nam af en toe over op de rechte stukken maar de singletracks mocht ik voor mijn rekening nemen. Inge was inmiddels ook gearriveerd om ons aan tell moedigen, leuk hoor! Ik ging samen met een andere deelnemer laatste ronde in. Een eindsprint voor plek twee was het resultaat.


Klaas kwam als elfde binnen en kon terugkijken op een goede wedstrijd en mooie uitslag. Jan had erg knap z’n eerste podiumplek (derde) binnengesleept!

Al met al weer een mooie wedstrijd dag in Deventer voor TeamRideMTB. Volgende week de laatste van de serie in Apeldoorn.

#Topvorm #CadoMotus #TorqFuelled #SquirtLube #Viscum #9thWave #RavenBikeFitting

En wanneer je nog gelletjes of iets nodig hebt van onze sponsor Torq, dan krijg je er deze week een bidon bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *