Veluwse Wintercompetitie 2019/2020 – Zutphen

Afgelopen zaterdag was het weer zover. De eerste wedstrijd van de Veluwse Wintercompetitie. Vorig jaar was de wedstrijd van Zutphen mijn eerste ooit van deze competitie en ik was toen niet meteen ‘verkocht’. Dit kwam vooral door het vele draaien en keren toen en het moeilijk in kunnen halen. Van de wedstrijden die ik vorig jaar gereden had vond ik dit de minst leuke. Ik heb er liever een paar lange rechte stukken in zitten waar even het gas er op kan in plaats van het draaien en keren. Gelukkig was het een heerlijk weertje en kon je ‘kort kort’ fietsen.

Eenmaal aangekomen op het terrein en na het ophalen van startnummer 666 👹 kwamen Patrick, Helmuth, Jannitta en Arjen er ook snel aan. Jannitta was er dit keer bij om ons aan te moedigen en ondertussen foto’s te maken in plaats van deel te nemen. Alleen toen ik aan het omkleden was kwam ik er achter dat ik mijn korte mouwen shirtje was vergeten en moest fietsen in een gevoerd shirt met lange mouwen of een body. Het werd de eerste.

Na het infietsen moest je al weer snel aanwezig zijn in het startvak om vervolgens 20 minuten over je stuur te hangen en wat te kletsen. Het ritsje van mijn shirt moest toen al open! Het startvak van de categorie 10 was ook nu weer goed gevuld met 42 deelnemers. Nadat het startschot geklonken had was het direct volle bak. Ik had een klein gaat met het groepje voor me en kon het niet meteen dicht rijden. De groep voor me bestond oa uit Arjen, Patrick, Helmuth en Mark Schepp. Arjen en Mark die daarvoor reden waren voor mij al snel niet meer te zien.

Na ongeveer drie ronden aan het elastiek te hebben gezeten kon ik erbij komen en ging ik van plek 7, naar 8, weer terug naar 7 en toen naar 6. Dit was een mooie plek achter Patrick en dit leek me prima om achter te blijven. Achter Patrick aan heb ik de rondjes uitgereden en zo kwam ik ook als 6e aardig verhit over de finish. Arjen was kort daarvoor 2e geworden en Helmuth kwam als 9e over de finish. Een lekker begin van deze Veluwse Wintercompetitie. Alle uitslagen vind je hier. Op naar Deventer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *