Veluwse Wintercompetitie 2019 – Deventer

Zaterdag stond het RMM aan de start bij het parcours in Deventer. Kort rondje, op zich leuk, afwisselend singletrack en breed gravel waar je snelheid kon maken. Het rondje was misschien iets te kort. Hieronder een vrije interpretatie uit wat opmerkingen die hier en daar genoteerd zijn.

Bart: Hoe laat is morgen de start?
Anne: 13:30
Patrick: Ik doe eerst even een rondje Holterberg, maar zorg dat ik op tijd ben voor de start. Ik kom kijken.
Hans: Ik blijf thuis, heb de afgelopen week teveel gegeten
Helmuth: We zijn er!

Bij de 40 plussers starten Arjen, Anne, Helmuth en Jan. Bij de dames Jannitta, Inge en Klazien. Bart staat langs de kant. Mooi dat hij er ook bij is. Als fotograaf, materiaalman en supporter. Waar Patrick is, is onduidelijk…

De mannen starten:

Anne: ik las dat een RMM-er bij de start uit z’n pedaal schoot
Jan: dat was ik, ik moet echt wat doen aan mn start. 20 man inhalen…. Stressvol
Helmuth: je moet ook niet zo rustig starten, eerste 2 rondje met 65 bpm is niet handig…?!?
Arjen: het was gezellig druk, ik pakte meteen maar de kop, leek me wel handig

De vrouwen starten:

Klazien: Lekker weertje, zonnetje, lekker stukje fietsen!
Jannitta: Ik heb er zin in…… toch?
Inge: wat Arjen kan, kan ik ook, ik doe es een superstart!!

In de wedstrijd rijdt Arjen in de kopgroep met Mark, Arjan en Eric. Jan kan redelijk snel aanhaken bij Anne en Helmuth. De kopgroep raakt langzaam maar zeker uit zicht. De driemans RRM trein dendert over het parcours. De mannen en vrouwen finishen:

Arjen: ik moest er om sprinten, snel parcours, millimeterwerk: 3e
Anne: ik dacht, ik pas ff de “Arjen strategie” toe, moet die 5e plek toch halen! Jan: blij dat ik m’n erg matige start goed kon maken: 6e. Helmuth mag ik startles?
Helmuth: moest uit m’n tenen komen, maar ik kon aanhaken! Rondetijden stabiel gehouden, niet ingezakt! Mooi 7e!
Jannitta: 4e. Mooie plek, maar ik kan nog harder door de bochten als ik een keer ga oefenen
Inge: 5e is een heel mooie plek, toch Anne?
Klazien: ik kan heel goed aan de kant gaan, dat is mijn kwaliteit

Na de wedstrijd:

Bart: als je zo langs de kant staat, dan denk je soms, jullie kunnen best harder allemaal!
Patrick: hé, zijn jullie al gefinisht? Ik ben er net!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *