Veluwse Wintercompetitie 2019/2020 – Oldebroek

Oldebroek! De afsluiter van een mooie serie van 9 Wintercompetities.

Team RideMyMTB heeft fanatiek meegedaan. Elke wedstrijd stonden rijders uit ons team aan de start, vaak in verschillende categorieën. En ook vanuit het team werd langs de baan en via de app altijd flink gesupporterd. Zo ook vandaag: Inge en Klazien stonden langs de baan bij de categorie 10. Net zo als Klaas met zoon Daan, en dochter Lotte. Zij bleven hangen na hun eigen wedstrijden. Teamgeest! De app stond vol met aanmoedigingen en duimpjes.

Zaterdag stond Klaas aan de start in categorie 9. Zijn wedstrijd was al aan de gang toen Klazien en ik aankwamen. Arjen en Anne zouden ook starten, en zij kwamen even later ook. We hebben Klaas toegeschreeuwd. Wat zit hij mooi op de fiets! Prachtige en snelle manier van fietsen. Al die techniektrainingen hebben dus echt zin. Arjen en ik hebben even met Daan en Lotte z’n racetactiek doorgesproken, en we vonden dat ie goed bezig was! Dit resulteerde in een prima 14e plek.

We hebben warmgefietst en het parcours verkend. Er zaten een aantal leuke aanpassingen in het parcours. Een interessante drop, en zowaar een slakkenhuis. En niet onbelangrijk: een goed afwateringsysteem!

Bij de start was het even een mentale reset voor mij. Ik had gerekend op een battle met Robin Grotenhuis voor de 3e plek in het overall klassement. Hij bleek er niet te zijn. Alle tactieken overboord en lekker racen maar!

Bij de start vond de organisatie het een goed idee om ons nog even te waarschuwen voor de drop. Bij de vorige categorie lagen 10 man over elkaar in de kuil….

De start van Arjen was zoals gebruikelijk goed, ik was minder goed weg (gerommel met pedalen). Anne had een nog beroerdere start. Voor hem werd het een inhaalrace vanaf plek 17 ofzo.

Ik kon gelukkig snel wat plekken goed maken, en dacht dat ik wel bij Arjen, Mark Schepp en Jeroen Brands kon aanhaken. Dat was te hoog gegrepen. Met Jan van Soest en Reinhard Sportel vormden we een tweede groepje. Het parcours was leuk, met een stuk door het bos, om lekker door te halen. En mooie technische elementen op het lokale parcours. Klaas gaf me tijdens de race nog een erg nuttige aanwijzing hoe de drop het beste gefietst kon worden. Dat scheelde weer een lekke band…

Jan en Jan deden afwisselend het kopwerk, en Reinhard bedacht plannetjes hoe hij op een geven moment ergens volle bak langs ons kon. Dit vond ik op de een of andere manier niet het beste plan van Reinhard, en wilde hem laten meedraaien. Dat was dan van mij weer niet zo’n goed plan, want toen Reinhard een klein schuivertje maakte, was Jan van Soest gevlogen. Het kostte me een ronde om weer aan te haken en tot m’n verbazing lukte het ook nog om in de laatste ronde een gaatje te slaan.

Arjen reed een uitstekende wedstrijd, van kop-af reed hij zichzelf los, en werd 1e! Ik werd 4e en Anne reed een sterke inhaalrace: 9e

De huldiging voor het over-all klassement was een feestje: 3 RMM-ers op het podium cat. 10:

Arjen 2e, Jan 3e, Anne 4e

Er was nog meer podiumplezier. Daan werd 1e over-all-in categorie 3, en Lotte werd 2e in categorie 2. Gefeliciteerd beide!!

Bij deze willen we alle mountainbikeverenigingen en de organisatie van de Wintercompetitie heel erg hartelijk bedanken. Super dat jullie dit allemaal organiseren!

En nu omschakelen naar het marathonseizoen, met 7 maart de 9thWave BIKE Marathon als 1e op het programma.