Veluwse Wintercompetitie 2019/2020 – Lunteren

De op een na laatste wedstrijd van de Veluwse Wintercompetitie werd verreden in Lunteren. Vorig jaar was het een van de leukere wedstrijden die ik (Anne) gereden heb en daarom de hele week al weer zin er in. Ook toen de weersvooruitzichten nog niet heel best waren. Alleen had ik het in mijn hoofd gehaald om auto’s te gaan kijken. Uiteindelijk vrijdag nog langs geweest bij een garage om zaterdag nog een keer terug te gaan voor een 2e proefrit. Het duurde allemaal wat langer omdat ik had besloten hem te kopen en direct mee te nemen. Dus snel naar huis met de nieuwe auto, wat eten, wat spullen bij elkaar zoeken, eens kijken of de fietst er wel in zijn geheel in past en richting Lunteren.

In Lunteren was ik een van de laatste, maar nog wel op tijd. Door het haasten was ik alleen maar vergeten om mijn Garmin mee te nemen. In de kuil aangekomen waren daar de rest van mijn teamgenoten al wat aan het rond rijden. We konden eigenlijk meteen het parcours op om te verkennen. Het rondje was voor een groot deel anders dan die van vorig jaar. Dat is natuurlijk altijd leuk!

Na dit alles begon het gebruikelijke ritueel weer. Gezellig met zijn allen 20 minuten wachten in het startvak, plasjes doen en nog een gelletje naar binnen werken. Gelukkig was het best lekker weer en begon de zon zelfs nog even te schijnen. Het leuke van deze wedstrijd is dat ze je meteen de kuil uit jagen en je dus steil naar boven moet. Na mijn slechtste start van het seizoen kon ik daar gelukkig nog wat plaatsen terug pakken en fietste ik denk ik op positie 10 toen bij de enige grote plas iemand een duik nam schuin achter me. Arjen was natuurlijk direct gevlogen en kon ik de eerste ronde Hans, Bart en Jan nog maar net bijhouden.

Net zoals vele andere wedstrijden gaat het na 1 a 2 rondes altijd weer wat makkelijker als iedereen weer een beetje uitgeraasd is. Helaas had Jan zijn dag niet en gingen we in ronde 2 met zijn drieën verder wat teamgenoten betreft en sloten die af met zijn tweeën. Vanaf dat moment ging Hans hard op kop rijden en reden we samen rond met René Holtslag en Gijs Lummen. Dit bleef eigenlijk tot en met de laatste ronde zo totdat Gijs en ik samen weg reden bij Hans en René en ik zo snelste ronde neer zette op weg richting finish. Op het aller laatste moment wist ik nog met 1 seconde voor Gijs te finishen en kwam ik als 6e tevreden over de streep. Het was weer een super middag!

En het blijft raar dat ik het lekkerste fiets als de voorbereiding ruk is….

Op naar Oldebroek!

Einduitslag:

Arjen 2e
Anne 6e
Hans 10e
Bart 11e
Jan 12e

De meeste foto’s zijn trouwens geschoten door onze trouwe supporter Klazien :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *