Veluwse Wintercompetitie 2018 – Harderwijk

Een dikke week geleden had ik nog de Drenthe 200 gereden en verwachte niet teveel van deze aflevering van de VWC. Toch ben ik naar Harderwijk gereden om weer een wedstrijdje van deze competitie te doen. Het is namelijk ook altijd erg gezellig met de teamgenoten en andere bekenden. De keer er voor in Soest toen ik aan de kant stond was het achteraf niet de juiste keuze.

Rond half een kwam ik dus in Harderwijk aanrijden en kwam al snel mijn teamgenoten tegen. Het inrijden werd even snel gedaan en toen direct door naar het start vak. Hier stonden Helmuth, Arjen, Jan, Hans (nieuwe teamgenoot) en ik op de eerste rij. Niels stond er vlak achter die ook zijn RideMyMTB shirt aan had. Bij de dames stonden Jannitta en Inge natuurlijk ook vooraan.

Dat ik nog wat moet oefenen met starten blijkt wel weer. Met marathons kijkt het allemaal niet zo nauw, maar met zo’n XC wedstrijd is het toch wel makkelijk dat je snel weg bent. Ik verloor hiermee dus een paar plekken en zag nadat we een klein eindje op weg waren Jan en Hans vallen. Jan ging zelfs over de kop. Dat was schrikken!

Al een heel eind voor me zag ik Arjen rond rijden. Die in de eerste rond het wiel van Arjan en Mark aan het volgen was. In de tweede ronde had Mark een klein gaatje. Het lukt niet meteen om dat gat dicht te rijden.

Tussen Arjen en mij reden Helmuth en nog een paar gasten. Mijn eerste doel was dus om te proberen om het gat te dichten met Helmuth. Na er twee ingehaald te hebben kwam ik in de buurt van Helmuth en na ongeveer een 1,5 ronde reed ik in zijn wiel.

Na een beetje bijgekomen te zijn kon ik Helmuth passeren die een wat mindere dag had en ben ik naar de volgende twee toegereden. Ook hier ben ik weer een tijdje blijven hangen en kon ik er nog een voorbij twee rondes voor het einde. De laatste ronde heb ik achter Onno gereden, maar kon door achterliggers niet meer in zijn wiel blijven. Al kwam ik bij de finishlijn nog wel aardig dichtbij hem in de buurt, maar hij lette helaas goed op en kon met een paar keer goed aanzetten nog voor me finishen.

Arjen reed in de derde ronde bij Arjan weg en ging kijken of er nog meer te halen viel. De laatste twee ronden waren snelle ronden en het gat met Mark werd kleiner en kleiner. Helaas net 1 ronde te weinig maar toch een mooie 2e plek. Blijkbaar is het een goede voorbereiding voor een XC wedstrijd om de dag er voor wat hoogtemeters te rijden in Duitsland.

Uiteindelijk ben ik als 5e over de finish gekomen. Jan finishte na zijn valpartij nog knap als 9e en Helmuth en Niels kwamen als nummer 14 en 15 over de finishlijn. Hans had helaas een minder debuut op zijn thuis parcours in Harderwijk en moest door de val de wedstrijd staken. Bij de dames is Jannitta 2e geworden en Inge 4e. Hopelijk blijven we in Deventer allemaal weer overeind en we kijken uit naar het spectaculaire debuut van nog een RideMyMTB teamgenoot!

De volledige uitslag is hier te vinden.

De foto’s zijn van JH Sportfotografie.

Eén reactie

  1. erg leuke verslagen van de VWC !! goed team ook dat RideMyMTB met veel klasbakken….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *