Veluwse Wintercompetitie 2018 – Loenen

Afgelopen zaterdag stonden we weer met een mooie delegatie van Team RideMyMTB aan de start van de 4e wedstrijd van de Veluwse Wintercompetitie. Dit maal vond de wedstrijd plaats bij de Loenense Waterval. Bij de dames stonden Klazien, Inge en Jannitta aan de start. Bij de heren stonden Jan, Arjen en ik (Helmuth) aan de start.

Jannitta had zich dit keer voorgenomen om snel te starten. Ze stond samen met Inge op de eerste startrij en ze gingen met z’n tweeën de eerste bocht door. Jannitta ging er als een speer vandoor en nam de leiding. Alleen Annemoon van Dienst en Annet Pit konden nog in haar wiel komen. Echter niet voor lang. Jannitta reed heel hard door en nam een behoorlijke voorsprong op de rest van het veld totdat 3 ronden voor het einde haar ketting eraf vloog. Het duurde even voor ze dat weer voor elkaar had en daardoor kon Annemoon bijna weer terug komen. Maar Jannitta zou Jannitta niet zijn als ze niet alles zou geven om weer alleen aan de leiding te gaan. Dit lukte en ze breide de voorsprong weer uit totdat exact een ronde later op dezelfde plek haar ketting er wederom afliep. Hierdoor verloor ze de leiding aan Annemoon en moest ze een gat zien dicht te rijden. Met het ingaan van de laatste ronde was er nog een gat van 12 seconden te overbruggen en met een magistrale laatste ronde lukte dat en pakte Jannitta de overwinning. Inge reed hard en stabiel naar een mooie 4e plek. Klazien reed een solide wedstrijd en eindigde op een zeer verdienstelijke 17e plek.

Bij de mannen stonden Arjen, Jan en ik weer mooi naast elkaar op de eerste startrij. Ik had me dit keer voorgenomen om iets minder hard te starten dan vorige week in Soest. De start verliep goed. Arjen had in de eerste bocht de tweede plek achter Erik van Laar te pakken. Ik zat mooi in het wiel van Arjen en Jan zat een paar plekjes daarachter. Na de eerste bocht kwam Mark Schepp voorbij zetten en nam de 2e plek van Arjen over. Onno Baack kwam tussen Arjen en mij in rijden en Jan zat in mijn wiel. Onno Baack kon het wiel van Arjen niet houden en na de openingsronde wilde hij dat ik overnam. Ik nam de kop over en op dat moment kwam Jan als een komeet langszij. Onno dichtte het gat weer naar Jan en ik zat prima in het wiel van Onno. Op een lastig stukje maakte Onno een stuurfoutje en moest hij van de fiets af. Ik kon er langsheen en zat bij Jan in zijn wiel. We merkten al snel dat we een klein gaatje hadden en Jan zette de turbo aan en reed zo hard dat het gat steeds groter werd. Ik kon met veel moeite het wiel van Jan houden en samen reden we de hele wedstrijd rond. Jan navigeerde me geweldig langs de achterblijvers en zorgde ervoor dat we samen de finish konden halen. Uiteindelijk heb ik niet veel anders gezien dan het achterwiel van Jan, maar dat leidde wel tot mijn beste resultaat tot nog toe. Op de streep bleek Arjen 3e te zijn geworden en Jan en ik kwamen als 4e en 5e over de finish.

Met een super tevreden gevoel reden Jannitta en ik samen weer naar huis. Op naar de volgende wedstrijd van de Veluwse Wintercompetitie! Deze zal op zaterdag 5 januari in Harderwijk verreden gaan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *