The RideMyMTB KOMrona Battle 2021

Handeling: The RideMyMTB Komrona Battle, 6 februari 2021.
Motief: ‘Wat moet je met je vorm in de lockdown’
Plaats van delict: De kroondomeinen.
Segment ‘The Master of Battles, 100km’.

Een paar nodige droge dagen kregen ze in die natte periode. Hadden ze nodig ook. De paden in de Kroondomeinen. ’s ochtends namen ze een koude douche. Moest dat nou? Die grond.. Doorweekt. Koud. Zwaar. Overal plassen en volgelopen gaten. De lucht. Grauw, koud. Somber. Een mengelmoes van de aangekondigde vrieskou, kille wintervocht en een schijnsel wat het midden hield tussen mist en hollands winters daglicht. Het zou niet licht worden, die 6e februari.
Nog een laatste kille ‘+1 graden ‘winter’dag’, en dan zou ie toeslaan. De Russische blizzard. Hij was al voelbaar. Z’n spionnen vooruit gestuurd. Er hing iets apocalyptisch over ‘de Domeinen’. Iets zwaarmoedigs. Daar op de vroege zaterdagochtend in februari. Gortel, bij Emst. Een nietszeggend gehucht, waar zomers mensen zich verdringen voor een paar bollen Italiaans ijs uit Holland. Of moet we zeggen verdrongen.. 
Daar, op die lege parkeerplaats. De kuilen gevuld met koude, bruine hemelsoep. Waar de wolven hun dorst lessen. Daar stonden ze. 5 mannen van enige leeftijd en hun karretjes met dikke banden. Eén met wegpedalen en dito schoenen. Bart was er ook klaar voor. Klaar voor de Battle. Klaar voor de Komrona challenge. Wat moet je anders met je vorm in de lockdown.
Iets verderop. Bij een schooltje, om de hoek. Uit het zicht. En betrapt. Die twee auto’s dan. Van Klaas en Arjen. Waar waren ze? Wat deden ze? Warm rijden? Verkennen? In dit weer? Waarom? We hebben een schim van ze gezien, ergens halverwege.. een high five kreeg ik. Toch nog soort van hand gegeven.. En even onzichtbaar als bij de start, waren ze ook bij de finish. Koud en Koud bijgenaamd.
Wat zullen ze gebeden hebben. Dat de blizzard niet een halve dag eerder zou komen..
Wat bezielde deze twee ‘strategen’ om eerder te beginnen? Wat hielden ze achter voor de anderen? Sowieso de wolvin die zorgde voor bevoorrading.. Terug naar de parkeerplaats.

De Battle. De marathon. Geen wapperende linten. Geen inschrijftent. Geen stuurbordje of gelletje van de organisatie. Wel de spanning. En voorpret. Heel veel voorpret.. en zenuwen.
De Komrona Challenge: 2 duo’s. Samengesteld via loting. Tegelijk startend, ‘rug tegen rug’. De Komrona regels in acht nemend. Niet samen op, maar tegen elkaar in.. MeetYaHalfway!
Team a (Anne en Hans) tegen de klok in, team B (Jan en Bart) met de klok mee.
Na 15 minuten start team c (Klaas en Arjen) en individu d (Merlijn). Team C startte dus een uur eerder.. Wie niet sterk is moet.. Merlijn verdween solo in de wintergrauw. De wolven tegemoet. Held.
De route ingeladen in de navigatie. Dik aangekleed. Behalve Jan, beroepskoukleum.. gelukkig, toch nog armstukken.
Ergens halverwege kom je elkaar tegen.. zijn ze voor? Hoever? En is het stuk wat ze nog moeten zwaarder dan wat wij nog gaan krijgen? Het gespinsel in je hoofd. Het hoort er allemaal bij. Door! Een goed gesprek komt wel bij de aftertalk. Op ‘Zoom’.
Wat was het zwaar. Wat zoog het. Wat was het koud. Wat werden we hongerig. Wat hebben de Domeinen ons getart. Wat was het gaaf. Betoverend. Stil. Doodstil. Geluk hing in de lucht. De marathonkoorts was terug. Het was net echt.

14 maart. Deel 2 van de Kroondomeinen Battle.
De boksring? Droge Paden, linksom én rechtsom. Geen gefilosofeer en gedebatteer danwel verwijten welke kant de makkelijkste is. Dik 70km gravel.
Helemaal hip. Snel ook, omhoog, omlaag. Nergens lastig, altijd zwaar. Want dat wordt het. Met nog meer teams. Inge en Jannitta sluiten aan. Kan de wolvin geen flessen meer aangeven. De anderen hebben opnieuw geloot. Arjen en Helmuth. Klaas en Anne. Hans en Bart. Jan en Merlijn. Warmer wordt het ook. Kan niet anders. De voorpret is alweer begonnen. De koorts loopt alweer op.

Wordt vervolgd. Corona proof uiteraard. 2 tegen 2. Tegen elkaar het segment op. De verschillende 2 <-> 2 duo’s startten met tussenpauzes. Na de race niet blijven hangen. De BattleAftertalk? Via Zoom. Een RMM besloten gebeuren ook.

Eén reactie

  1. Willem Hagenbeek

    Superleuk stukje hebben jullie geschreven. Ik heb deze route vorig jaar ontworpen en op 16 augustus 2020 gelanceerd op Strava. Ik kan alleen maar trots zijn als ik hoor hoe mensen de route ervaren en waarderen. Dank daarvoor !
    Gr Willem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *