Saarschleifen Bike Marathon 2015

Datum opname: 26 juli 2015
Website: Saarschleifen Bike Marathon
Afstand: 98 km
Camera settings: 1080p, 60fps, Protune Off en Whitebalance Auto.
GPX bestand: Opslaan

Kort verslag van het evenement: Het afgelopen weekend heb ik samen met nog twee RideMyMTB vrienden deze marathon gefiest. Het zijn er nog niet gek veel, maar dit was een van de mooiste marathons die ik tot nu toe in Duitsland gefietst heb. Het was een constante afwisseling van klimmen, dalen, technische stroken, schotter en wat asfalt. Verder natuurlijk weer zoals bij bijna elke Duitse marathon dol enthousiaste mensen die helpen of gewoon aan de kant staan op emmers te slaan, klappen of je aanmoedigen. Blijft leuk om dit mee te maken (zie video). Verder was het evenementen terrein erg groots opgezet zodat er genoeg plek was om na afloop te kunnen zitten om (pasta) te eten en wat te drinken.  Ook was er bij de verzorgingsposten genoeg te eten en te drinken. Je kon zelfs fietsend bekers aanpakken met drinken. Het enige nadeel wat ik zo kan bedenken is dat het ongeveer 400 km rijden is vanaf Arnhem…

De route bestond uit twee rondes waarvan de tweede een kortere versie was. De lus die je ziet in het midden zat er in de tweede ronde niet in.

Kort persoonlijk verslag: Deze keer de marathon maar eens gestart met een andere tactiek. Het plan was nu om snel te starten en in een mooie groep terecht te komen, dan een stuk rustiger aan doen en vervolgens weer op het eind wat meer gas te geven als de energie er voor was.

Bij de start stond ik ongeveer halverwege het startvak, een punt van verbetering voor de volgende keer. Van te voren had ik al wel gelezen dat het begin nog makkelijk was en over bredere wegen/paden ging. Dit maakte het dus mooi mogelijk om snel veel mensen in te halen en in een mooi groepje terecht te komen. Na ongeveer 14 km stond er dan ook bijna 28 km/u gemiddeld op de Garmin, maar toen er een lange smalle klim kwam ging dit rap naar beneden. Na deze klim was het dan ook een mooi punt om het wat rustiger aan te gaan doen en in een groepje te blijven zitten. Dit heb ik dan ook gedaan tot aan km 75 en heb toen het tempo omhoog gegooid. Dit ging goed en ik begon nog redelijk wat mensen in te halen. Uiteindelijk op plaats 34 overall binnen gekomen en 13e geworden bij de Masters 1 en er dus een lekker gevoel aan over gehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *