Open Apeldoorns Mountainbike Kampioenschap 2018 (XC)

Afgelopen zaterdag stond er eens wat anders op het programma dan een marathon. Het was tijd voor een XC wedstrijd en wel om het Open Apeldoorns Mountainbike Kampioenschap, een uur lang volle bak rijden! Met het oog op het NK dat over 2 weken door  Mountainbikevereniging Bar End op hetzelfde terrein wordt georganiseerd, stond er een sterk deelnemersveld aan de start. Bij de mannen 35+ stonden Jan, Arjen en Helmuth aan de start. Bij de dames stond Jannitta aan de start. Inge had helaas nog te veel last van een voetblessure, maar was wel aanwezig voor de nodige aanmoedigingen.

Het parcours was deels over het parcours van het NK met soms listige en technische stukken, mul zand, korte en scherpe bochten en een aantal pittige klimmetjes.

Bij de start werden we op nummer opgeroepen en opgesteld in het startvak. Ik (Helmuth) stond op de derde startrij en Jan en Arjen stonden een rij daarachter. Van te voren had ik aangegeven bij Arjen dat ik een klein gaatje aan de binnenkant zou geven, want Arjen zou weleens een goede kans maken om op het podium te komen. Na een goede start zat Arjen in de derde bocht vlak achter mij en liet ik een klein gaatje. Ik werd gepasseerd, maar hield Arjen nog een tijdje in het zicht. De wedstrijd verliep voor mij voorspoedig en ik kon een goed tempo aanhouden. Over een van de obstakels op het terrein, een afdaling over stenen van een zeecontainer af, zag ik Jan helaas een duikeling maken. Gelukkig kon hij wel weer verder, maar helaas had hij zijn dag niet en is voor de zekerheid na 3 keer gevallen te zijn uitgestapt. Even later zag ik ook Arjen langs de kant staan. Hij had een lekke band en dit terwijl hij op een 4e plek lag en een goed zicht had om op het podium te kunnen eindigen.

Bij mij verliep de wedstrijd verder goed en zonder tegenslagen kon ik hard door blijven rijden tot het einde. De laatste ronde kon ik zelfs nog een plekje opschuiven met een 9e plaats als eindresultaat.

Bij de dames had Jannitta een matige start, maar daarna ging ze steeds harder rijden en kon ze veel andere dames inhalen. Ondanks een paar keer over de grond rollen heeft ze een goede wedstrijd gereden met als uiteindelijk resultaat een zeer verdienstelijke 4e plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *