Nordenau Kahler Asten Trailmarathon 2019

Het is zondag 28 juli als Patrick van Kampen en ik (Hans Raven) onze fietsen uit de auto laden en ons gereed maken voor een verkenningsvlucht over het parcours van Nordenau. 2 kale ‘gasten’ over de route van de Kahler Asten.

We wilden even lekker stevig trainen, hadden de tijd aan ons zelf en waarom dan niet combineren met een verkenning? Precies. En de lange heen- en terugweg dan? Nou, gezelligheid en goede gesprekken. En veel eten. Vooral terug..

We hadden hem beide al een keer gereden, maar zo’n verkenning brengt je altijd wat extra’s. Zeker mentaal.. en wat is de beste training volgens ‘papa van der Poel’: heuveltje op, heuveltje af.. edoch, voordat we ons daarmee gaan vergelijken… ff met de geschoren beentjes weer terug op de trails. Op een gat in de band na die we gelukkig konden dichten met een TORQ gelletje was het een heerlijke training.

Vrijdag 9 augustus. Patrick komt in de lucht. Met de GPX van de ‘trailmarathon van Nordenau’. Geritseld bij de organisatie. Hopla. Een analyse van Patrick leert dat de uit lussen opgebouwde marathon net ff anders is opgezet dan wat we verkend hadden.. gelukkig maar, want Nordeau bestaat, of beter bestond uit een langere lus welke eenmaal gereden werd, en een kortere lus met verschrikkelijk veel verschrikkelijke hoogtemeters welke verschrikkelijk genoeg 2x gereden moest worden wat de 2 e en met name 3 e ronde altijd zo verschrikkelijk maakte.

Maar onze vrienden van Nordenau, kennelijk niet de verschrikkelijkste, hadden in al hun wijsheid bedacht dat we in 2019 maar moesten starten met die verschrikkelijke lus, welke oa onder de skilift over de piste recht omhoog kruipt. De wat langere lus zouden we dan 2x mogen doen. Wat ze er dan wel bij bedacht hadden, om het toch ‘leuk’ te houden, was een doorkomst en finish ‘berg op’ (2x bij marathon, 1x bij ‘halve’ en dan nog de finish) op het steilste stuk asfalt wat er in dat dorp te vinden was. Namelijk die naar de plaatselijke sporthal. Wij vermoeden dat er niemand (meer) sport in dit dorp..

Trailmarathon Kahler Asten. What’s in a name? Ok, klimmen dus. Dat is wel duidelijk. Hoeveel? Reken op 2800HM op een kilometer of 90. Nog ergens vlak? Ja, de laadvloer van je auto. Trails? Ja, ook. Niet zoals de naam doet vermoeden, maar voor duitse begrippen ‘sehr Anspuchsvoll’. Zeker geen Hel van Groesbeek maar daar overdrijven ze ook wel weer een beetje. Deze race is ook onderdeel van de SforZ Marathoncup. En daar is het ons ook weer om te doen. Een mooie combi dus van het betere klim- en daalwerk met trailtjes en gestuiter en gebonk. Sounds like fun.

Wie waren van de partij en wat hebben ze ervan weten te maken?

Patrick van Kampen, opgesteld voor de halve. En niet zo van ‘er bij zijn is belangrijker dan meedoen’..nee, rammen en scoren. En dat deed hij. Eerste bij de SforZ Marathon Cup categorie en 3 e in categorie Marathon. Podium dus, geen onbekend terrein meer voor Patrick. Top voor getraind, top prestatie. Niets aan het toeval overgelaten ook. Een lekke band bij de verkenning geoefend, Kathelijne van Kampen ingevlogen om de innerlijke biker(s) van vocht en koolhydraten te voorzien zònder dat deze hoeft af te remmen. En natuurlijk benen en een kop van carbon. Impact? Eerste in leeftijdscategorie het klassement SforZCup Halve Marathon.

Arjen Feenstra, nog zo één. Samen met Inge naar Nordenau getrokken, nog een paar van Arjen bekende ontspannen grappen en grollen bij de start van de marathon en na het startschot niets meer van Arjen gezien of vernomen. Eerste in categorie. Logischerwijs ook eerste SforZ Marathon Cup (cat.)

Bart van Dieren was ook mee. Vorig jaar z’n heup gebroken, alle wetten getart, stapt na een dergelijk ongeval sneller op z’n fiets dan ie fietst en ‘het was tijd voor een vette klim marathon’. En dus: hoge sokken aan, aero helm op en de kleppen op de helm dicht. Rieje! Knap gereden, 7 e plek in categorie en in dienst van het in vorm komen, op naar Norg.

Inge Feenstra was ook van de partij voor de halve bij de dames. Na twijfels of ze mee zou gaan toch het juiste besluit genomen te gaan. 4e bij de dames!

En ikzelf. Het bekende verhaal. Vaak wat aan de late als er ergens iets om tijd draait, zoniet te laat, ook als het om een podium gaat. 4 e plek. Maar zeker tevreden. Toch mooi 2 e SforZ in categorie. Genoten ook, hard voor gevochten en plek 3 was sowieso niet realistisch vandaag. En waar was de rest van RMM? Nou, iets met Augustus. Make an educated quess.

Komen we volgend jaar weer? Wat ons betreft wel.

En niet vergeten.. Kathelijne? Topper!! Zal ze volgend jaar ook weer meedoen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *