Montferland Marathon 2015

Datum opname: 30 mei 2015
Website: Wielerfestival Montferland
Afstand: 105 km
Camera settings: 1080p, 60fps, Protune Off en Whitebalance Auto.
GPX bestand: Opslaan

De onderstaande video bevat niet gek veel verschillende beelden, maar geeft volgens mij wel goed weer dat het een snelle marathon was. Ik heb hem aardig doorgefietst en daardoor weinig tijd gehad om met de camera te ‘spelen’. De beelden zijn dit keer opgenomen met een nieuwe GoPro Hero4 Black Edition. Deze is weer een stukje kleiner en heeft de handige functie dat je hem met een druk op de knop aan kan zetten en op kan laten nemen.

Kort verslag: Vorige jaar was de marathon van Wielerfestival Montferland al een succes en daarom ben ik er dit jaar weer heen gegaan. Het was de derde wedstrijd van de SforzCup waar we van RideMyMTB.com aan mee doen.
Het was dit keer een erg snelle marathon. Helemaal als je hem vergelijkt met de BeMC en de Schinderhannes marathon van vorig weekend. Ik heb hem uiteindelijk met een dikke 24 gemiddeld kunnen rijden en heb eigenlijk veel in hetzelfde groepje rond gereden. Op het einde van het filmpje staan de laatste 1,5 km waar ik geprobeerd heb om alles wat er nog in zat er uit te persen tot de kramp in mijn benen schoot. De uitslagen van de marathon kan je hier vinden.

De Montferland marathon bestond uit drie ronden van ongeveer 34 km met een kleine 600 hoogtemeters en ging voor een groot deel over de bestaande mountainbikeroute van het Montferland.
De organisatie had het allemaal erg goed voor elkaar. Langs de gehele route stonden overal vrijwilligers bij de plekken waar de route van de marathon de mountainbike routes kruiste, bij de wegen die we over moesten steken, gevaarlijke punten en bij de bevoorrading. Het enige minpuntje wat ik zou kunnen bedenken is het aanbod van eten tijdens de bevoorrading. Dat hebben Duitse en Belgische marathons net iets beter voor elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *