Mill-Man-Trail 2014

Datum opname: 27 april 2014
Afstand: 106 km
Hoogtemeters: 2080
Camera settings: 1080p, 60fps, Protune Off en Whitebalance Auto.
Organisator: Mullerthal Cycling

GPX bestand: Opslaan

Kort verslag: De mooiste toertocht die ik tot nu toe heb gefietst. Je komt echt door een prachtig stukje natuur. Wat het extra mooi maakt is dat de tocht georganiseerd wordt in de lente. Alles ziet er mooi groen en fris uit! De tocht zelf bestaat uit fantastische singletracks, schotterpaden en verschillende soorten klimmen waardoor je uiteindelijk meer dan 2000 hoogtemeters maakt. De langste en stijlste klim was toch wel de Route De Beaufort Climb. Verder was de verzorging prima op orde. Je kon genoeg eten, fruit, sportdranken en water krijgen. De 106 km tocht had 4 verzorgingsposten en aan het einde kon je een maaltijd krijgen bij het Youth Hostel waar de start en finish was.


Wanneer je er meerdere dagen bent, dan zijn de volgende twee routes wellicht ook leuk om te rijden. De eerste 34 km lange route start in Echternach en je pakt een paar gedeeltes van de Mill-Man-Trail 2014 in de tegenovergestelde richting. In totaal zitten er ongeveer 918 hoogtemeters in. Klik hier om de gpx file te downloaden.

De tweede route die ook erg mooi is start in Bollendorf, Rheinland-Pfalz, Duitsland. Deze route bestaat uit wat mooie klimmen, technische single tracks en wat schotter paden. Je kan vanuit Echternach via een fietspad langs de Sauer naar Bollendorf fietsen of via een mountainbike route aan beide kanten van de rivier. Klik hier om de gpx file te downloaden.

2 reacties

 1. Beste Anne,

  Ik zie/zag je al af en toe in Strava klimmen rondom Arnhem. Mooi gebied hé? Ik ken vele mooie technische trails aldaar, ik zal deze toertocht ook eens meepakken.

  grtz
  Arno

  • Hallo Arno,

   Echt een super mooi gebied. Ik wil dit jaar zeker nog een keer terug. Misschien dat ik nog wel even bij je aanklop voor een route.

   Groet,

   Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *