Livigno Day 5 – 83 km – 2000 hm

Datum opname: 15 juli 2015
Afstand: 83 km
Hoogtemeters: ca 2000
Camera settings: 1080p, 60fps, Protune Off en Whitebalance Auto.
GPX bestand: Opslaan

Dag 5 – Op de een of andere andere manier hadden we toch nog genoeg energie over om er vandaag ook een lange rit van te maken.  We zijn via Lago di Livigno naar Livigno zelf gefietst om vervolgens naar de top van de Pass Chaschauna te fietsen die op 2694 meter ligt.

Pass Chaschauna

Om daar te komen moest je een gruwelijk stijle klim op. Hiervan is een Strava segment en die heeft de naam: The really hard climb after Livigno.  Het is echt onvoorstelbaar dat Christoph Sauser deze klim is opgereden met 7,8 km/u gemiddeld en dat met een gemiddeld stijgingspercentage van 17%!!

Na de top zijn we aan de andere kant afgedaald richting Zernez. Aan het begin heb je een moeilijke stijle afdaling met veer hairpin bochten, daarna wordt het wat makkelijker en het laatste stuk voor Zernez zijn het mooie brede paden door de bossen heen. Nadat we in Zernez waren aangekomen, zijn we via de grote weg (nr 28) naar de Munt La Schera tunnel gegaan. Niet echt een hele leuke weg om te fietsen trouwens. Bij de tunnel hebben we een shuttle bus genomen richting Livigno. Informatie over deze bus vind je hier. Je kan hier trouwens ook water tappen als je wil.

Na de tunnel was het nog langs het meer richting Livigno fietsen. We zijn weer langs dezelfde trail als de heenweg naar huis gegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *