Livigno Day 4 – 79 km – 2590 hm

Datum opname: 14 juli 2015
Afstand: 79 km
Hoogtemeters: ca 2590
Camera settings: 1080p, 60fps, Protune Off en Whitebalance Auto.
GPX bestand: Opslaan

Dag 4  Aan de hand van de weersvoorspellingen en de globale indeling van de week die we hadden bedacht zou deze dag de koninginnerit moeten worden. Het idee was om naar de Stelvio pas te fietsen, daar wat te eten en drinken en weer terug.

Vanuit Trepalle (een van de hoogst gelegen dorpen van Europa) waar ons appartement was zijn we de Passo del Foscagno opgefietst. Vanuit daar de singletrail afdaling genomen die we de dag er voor omhoog waren gefietst om vervolgens richting Lago di Cancano te gaan. Daar vandaan zijn we via een schitterende singletrack tegen de de berg op gefietst en gelopen. Als je vanuit het dal daar naar kijkt, dan lijkt het bijna onmogelijk om daar langs te gaan omdat het er gewoon zo indrukwekkend uit ziet. De foto’s hier onder zijn vanuit dat dal tot aan de top bij Bocchetta di Pedenolo. Het gebied hier tussen is echt schitterend. Het is groots, hoog, verlaten en je hebt fantastische uitzichten!

Vanaf Bocchetta di Pedenolo zijn we naar Bocchetta di Pedenoletto gefietst. Achteraf was dit niet de meest eenvoudige weg. Wanneer je de eerste overblijfselen van de eertse wereld oorlog tegen komt, dan kan je ook een makkelijkere weg nemen naar Bocchetta di Forcola.

mapje

Je kan dan bij het groene pijltje rechtdoor. Als je dit niet doet, dan kom je op de plek waar de onderstaande foto’s zijn gemaakt.

De volgende stop was bij Bocchetta di Forcola waar ook veel te zien valt van de restanten van de Eerste Wereldoorlog. Vanaf hier krijg je een super lange gave trail naar beneden die uit komt op de Umbrailpas.

Vanaf de Umbrailpas was het nog een klein stukje klimmen over de weg naar de top van de toeristische Passo dello Stelvio. Leuk om even wielrenners in te halen met je mountainbike en rugzak. ;-)

De terug weg was aan het begin hetzelfde tot aan Bocchetta di Forcola. Vanaf daar hebben we een andere afdaling genomen om zo weer bij Lago die Cancano uit te komen. Hier zijn we een stuk langs het meer gefietst om weer dezelfe tail te pakken als een paar dagen geleden naar het appartement. Dit was toch wel een van de mooiste tochten die ik ooit heb gefietst. Echt een fantastische omgeving!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *