Kitzalpbike MTB Marathon 2018

Het is al weer een paar dagen geleden, maar het is nog steeds nagenieten van de Kitzalpbike MTB Marathon. Wat een gave, maar ook zware marathon was dat! Op donderdag was ik bij onze teamgenoot Arthur aangekomen die in Oostenrijk woont en werkt. Het plan was om beide deze marathon te gaan fietsen. Arthur had gekozen voor de Extreme strecke en ik zou de Ultra strecke gaan fietsen die 90 km en 3800 hoogtemeters telde. Omdat ik me had ingeschreven met licentie mocht ik in het voorste startvek starten met oa de regerend wereld kampioen Alban Lakata en de uitendelijke winnaar Daniel Geismayr.
Een echt plan had ik niet, dus het was gewoon fietsen en kijken waar het schip zou stranden. Na de geneutraliseerde start en op de eerste klim aangekomen had ik al snel in de gaten dat het misschien wel eens extra vermoeiende dag zou kunnen gaan worden. Mijn hartslag kreeg ik niet zo snel omhoog als normaal gesproken en aan het begin moest ik meer renners laten gaan dat ik zou willen. Ook op het einde van de Choralm gingen er nog wat rijders voorbij toen ik moest gaan lopen met mijn 32 blad voor. Een 30 was toch een betere keuze gewesest in combinatie met mijn 42 achter.

Na de eerste drie klimmetjes kwamen we voor de eerste keer aan bij de FleckAlm Trail. Dat was echt super gaaf zoals je wel kan zien in het onderstaande filmpje:

De eeste keer fietste je deze voor de helft om vervolgens weer naar boven te gaan voor de extra lus van de Extreme en Ultra strecke. Na een paar korte klimmetjes volgde een afdaling door een prachtig dal met weinig huizen en zonder skiliften. Dat was toch een mooi stukje genieten voor zover dat kon met aardig hoge snelheden. Aan het einde van deze afdaling begon je weer aan de asfalt klim die je eerder ook al een keer had gehad. Dat was wel een tegenvaller, maar met de FleckAlm trail die nog zou komen was het goed te doen. Ik kon hem wonder boven wonder net zo hard op rijden als ik de eerste keer had gedaan. Op de FleckAlm trail was het wederom genieten en kon net wat sneller naar beneden als de eerste keer. Aan het einde van de trail was het ook wel weer mooi geweest en rolde ik als 76e over de finish.

Deze marathon is een echte aanrader en is een onderdeel van een heel festival. Je kan bijvoorbeeld ook nog meedoen aan een Hill Climb. Verder was alles prima voor elkaar. Meer dan genoeg te eten, te drinken en bij de posten onderweg gaven ze bidons aan. Je zou dus met 1 bidon kunnen beginnen en er telkens een aanpakken.

Arthur heeft helaas zijn Extreme strecke niet af kunnen maken door maag problemen en heeft het rondje iets in moeten korten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *