Ischgl

Na een schitterende wintersport in Ischgl leek het me ook eens leuk om dit gebied in de zomer te bekijken. Samen met een groep vrienden hebben we een appartement gehuurd in Kappl. Dit wat kleinere plaatsje ligt op ongeveer 10 km rijden van Ischgl. Dit was voor deze week de uitvalsbasis. In Kappl zelf is niet gek veel te doen. Je hebt hier een supermarkt, vvv kantoor, klein terras, pizza tent en wat restaurantjes.

Van de gehele week heb ik het volgende filmpje gemaakt:

Dag 1 – Omdat deze dag een prachtige dag beloofde te worden hadden we besloten om er een grote ronde van te maken. Halverwege sloeg het weer toch in een keer om en hebben toen op aanraden van een lokale geheel tegen onze zin in een lift (Flimsattelbahn) moeten pakken. Uiteindelijk was dit ook nog afzien door harde wind, regen en een fiets die je vast moest houden zodat hij niet naar beneden viel. Deze dag hebben we wel over de mooiste trail van de vakantie gereden. Klik hier voor een langere video van de Smugglers Trail.

Klik hier voor de Strava activiteit en op deze plek om de gpx file te downloaden.

Dag 2 – Op dag 2 stond de Ascherhuette op het programma. Dit is grotendeels biketour nummer 34 op de site van Ischgl. Het eerste deel is eigenlijk alleen maar schotterpad door de bossen heen en vanaf het ski station ben je boven de boomgrens en krijg je de mooie uitzichten.

Klik hier voor de Strava activiteit en op deze plek om de gpx file te downloaden.

Klik op lees meer voor een kort verslag van de andere vier dagen.

Dag 3 – Omdat dag 3 er qua weersvoorspellingen heel slecht uit zag zijn we direct bij het huisje omhoog gegaan. Je hebt dan het voordeel dat je om kan keren en alleen maar naar beneden hoeft.  Uiteindelijk hebben we de 13 km helemaal door kunnen fietsen tot bovenop de Alblittkopfbahn waar het 3 graden was en regende. Dit was ook nog eens een aardig zware klim met 100 hoogtemeters per kilometer.

Klik hier voor de Strava activiteit en op deze plek om de gpx file te downloaden.

Dag 4 – Deze dag zijn we een wat meer relaxtere route gaan fietsen. Op de site van Ischgl is het route nummer 11. Het eerste deel tot aan het stuwmeer is lekker glooiend en daarna wordt het schotterpad en zitten er aardige pittige stukken in. Je hebt hier wel prachtige uitzichten over de vallei! In de omschrijving stond de laatste klim omschreven als “Steep as hell“. Dit klopte aardig,  want sommige stukken kwamen dik boven de 20% uit. Toen we eenmaal boven waren begon het flink te regenen. Gelukkig kon je in de Heilbronner Hutte prima zitten. De Kaiserschmarren zijn daar trouwens uitstekend!

Klik hier voor de activiteit op Strava en op deze plek om de gpx file te downloaden.

Dag 5 – Het stuk wat we de eerste dag over hebben moeten slaan omdat het weer om sloeg hebben we deze dag gefietst. Omdat de klim niet heel mooi is vanuit Ischgl en we de tijd wel nodig hadden hebben we toch maar een lift (Silvrettabahn 1) gepakt. Vanaf deze lift was het nog een stuk klimmen door het ski gebied wat eigenlijk heel lelijk is. Je hebt hier nauwelijks groen en het staat vol met liften en sneeuwkanonnen. Het laatste stuk van de klim hebben we veelal lopend moeten doen omdat het gigantisch stijl was of omdat er nog teveel sneeuw lag. Later kwamen we er achter dat het wel een mountainbike route was, maar dat je alleen hier normaal gesproken naar beneden gaat in plaats van omhoog. Toen we eenmaal boven waren was het alleen maar dalen naar het belastingvrije Samnaun. Nadat we daar gegeten hadden was het 1000 hoogtemeters klimmen naar de Palinkopf.

Klik hier voor de activiteit op Strava en op deze plek om de gpx file te downloaden.

Dag 6 – De laatste dag zijn we naar Grübelesee gefietst. Het eerste deel is weer over schotterpaden door de bossen heen. Het laatste deel kom je weer door een mooie rustige vallei met uiteindelijk het berg meer. We zijn hier om het meer heen ‘gefietst’ wat eigenlijk niet een route is, maar wel weer leuk was om te doen.

Klik hier voor de activiteit op Strava en op deze plek om de gpx file te downloaden.