Hondsrug Classic 2022 / NK Marathon

We werden per klassement achter elkaar in startvakken ingedeeld. Vóór ons waren ongeveer 3 vakken waaronder het vak van de dames. Bij de start gingen de drie mannen voorop uit mijn startvak volgas! Ik (Bart) kon ze helaas niet volgen, omdat er allemaal mensen voor mijn wielen fietsten. In een mum van tijd waren we gemixt met de groepen voor ons en gaf dat voor mij problemen op de smalle stroken en de single tracks. De 3 mannen voor me waren gevlogen (Bekkink, Zwaan en Graaff) en ik reed nu tussen de elite en de dames in. Ik kwam voor in een grote groep terecht die best wel door reed maar me ook niet lieten gaan. Maar er was ook niet iemand die de sprong met me wilde wagen. Dit probeerde ik natuurlijk wel een paar keer 😤. Ik heb mijn moment voor het lastigste stuk strand gekozen en ben daar als 1e in gedoken. Daar alles gegeven om los te komen van de groep. Dat lukte!🥳 (is aan mijn hartslaggrafiek wel terug te zien, roooood) Er kwam er nog 1 mee en heb hem een kans gegeven. Hij herstelde niet snel genoeg en kon het tempo niet volgen.

Dan maar alleen door.. Ik dacht, ik raap er onderweg nog wel een paar op ;) Dat was het geval. De 1e zat te stuk, een eind verderop kwam nr 2. Bleek een elite renner te zijn die nog wel een paar vuurpijlen over had. Heerlijk samen kunnen draaien, we waren goed aan elkaar gewaagd. Tempo zat er goed in! Ik wist dat ik 4e lag en stilletjes begon ik te hopen dat we nr 3 in de rug zouden rijden. Dat was het geval! Ik sprak met mn maat af (toen ik had uitgelegd hoe het zat) dat we hem vol gas moesten passeren zodat er geen kans was om aan te sluiten. Zo gezegd zo gedaan. Hij was aan het kijken en zocht zijn moment, en probeerde aan te haken maar het lukte niet. “En nu vol doortrekken!” riep ik. :))) Yes ik lag 3e! We hebben samen goed doorgebeukt en de missie volbracht. Super tevreden met het resultaat en super leuk dat mijn ouders er waren voor support, gezelligheid en het aangeven van bidons en voeding.
Volgende week NCK TTT en over 2 weken Bart Brentjens, zin in!

Ondertussen was ook Jannitta van start gegaan. Haar start was wel ok, maar naar een paar kilometers net voor een single track en waar een groepje mannen aansloten moest ze van de fiets af omdat er een tak in vast zat. Hier raakte ze de aansluiting kwijt en veel dames waren haar weer voorbij. Doordat het verschil met de laatste dames en de eerste dames zo groot was tegen die tijd dat Jannitta van de single track af kwam waren die natuurlijk al lang gevlogen.

Met een inhaalslag kwam ze toch in een groep met 4 dames (plek 5 tot 8) terecht. In de 2e ronde in het zandstuk (wat mega zwaar was en dus ook veel rennen met de fiets) raakte ze er 2 kwijt.

Met een groepje mannen konden ze lekker blijven doorrijden. In de laatste kilometer kregen ze nog een flinke koude regenbui over zich heen waardoor de finale toch net even wat zwaarder werd. Door een slimme finale te rijden kon ze sprinten naar een mooie 5e plek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *