Hel van Groesbeek 2019

Net zoals alle andere keren werd het al wat nerveuzer de dagen voorafgaande in de app groep van Team RideMyMTB. Eerst ging het er over of de nieuwe kleding wel op tijd binnen zou zijn, maar later veranderde dit naar de spanning in de bandjes en het type profiel. Uiteindelijk had iedereen zijn beslissing genomen en stonden we aan de start van de verschillende afstanden.

Kathelijne deed mee aan de 35 km. Inge, Patrick, Hans en Merlijn aan de 70. Jan, Arjen, Helmuth, Jannitta en ik aan de 105 km. Arjen, Jan en ik stonden redelijk vooraan in het startvak. Jan die was zo verstandig om te zeggen dat hij zijn eigen race ging rijden. Na een aantal keer plassen was het tijd om over de crossbaan richting het bos te gaan. Ik kwam er gelukkig goed doorheen en wist aardig mijn positie te behouden en kwam achter Jan in het bos aan.

Na een stukje met een groep met oa Jan mee te hebben gefietst splitste deze zich op en kwam ik oa met Erik van Laar in een groepje. Op een gegeven moment zag ik Arjen in de verte nog fietsen en kwam steeds dichterbij, maar het lukte nooit om er naar toe te fietsen. Op het gegeven moment het plan ook maar laten varen en toen was hij snel uit het zicht verdwenen. Erik van Laar fietste niet veel later ook bij me weg en achterop zag ik Mike de Wouw, Rob van Gestel en nog een aantal naderen. Het leek me verstandiger om bij deze groep te blijven. Dit is me uiteindelijk tot halverwege de derde ronde gelukt en toen ging het kaarsje heel hard uit. Net voor ’traumapad’ viel ik helemaal stil, koude rillingen liepen over mijn rug en had totaal geen energie meer. Een twijfel van even wachten en bijkomen of gewoon naar de auto fietsen. Uiteindelijk voor het laatste gekozen. Het naar de auto fietsen was al zwaar genoeg. De HvG uitfietsen was niet verstandig geweest. Dat was een wijze les. De volgende keer ga ik er alles aan doen om op tijd te eten en drinken. Ik heb nu al weer zin in de volgende :-)

Jannitta werd 3e, Arjen 27e, Jan 55e en Helmuth 98e overall op de 105. Patrick, Hans en Merlijn kwamen als nr 51, 52 en 241 over de finish bij de 70 en Inge als 39e dame. Kathelijne werd 14e op de 35 km. De uitslagen (per categorie) vind je hier. Bij de huldiging (Arjen wist van te voren al dat hij op het podium zou staan door zijn uitslag in de SforzCup van vorig jaar), de afterparty op het terrein en ’s avonds in de app was weer erg gezellig. Het blijft leuk om die ervaringen te delen. Oh ja, en om alles te eten wat je maar wil :-)

Een groot aantal van de foto’s zijn van Fred van Zetten. Het blijft mooi om te zien hoe enthousiast hij nog altijd is :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *