Hel van Groesbeek 2017

Zondag 9 april stond de eerste marathon op de planning waar nagenoeg het hele team aan mee heeft gedaan. Het was de Hel van Groesbeek. Door het mooie weer, het zware parcours wat er gort droog bij lag en de perfecte verzorging door teamleden die niet mee konden doen was het een erg geslaagde en vooral gezellige dag. Er is wederom geen bewegend beeld beschikbaar omdat ik me volledig wilde concentreren op de wortels, kuilen en andere mountainbikers. Er komen nog een paar marathons die ik niet volle bak wil gaan fietsen en dan neem ik de GoPro weer mee.

Zelf heb ik 3 rondes van 35 kilometer gereden, maar je kon natuurlijk ook kiezen voor 70 of 35 kilometer. Op het eerste kleine half uurtje na heb ik alles met Patrick kunnen fietsen. Hij startte in het eerste startvak en ik moest naar hem toe fietsen vanuit het tweede. Dat was absoluut de moeite, want het blijft toch erg lekker als je elkaar kan helpen tijdens een marathon. En naderhand natuurlijk leuk om het te analyseren en de ervaringen te delen. De eerste twee rondes gingen me eigenlijk prima af, maar tijdens de laatste had ik er toch aardig wat moeite mee. Uiteindelijk zijn we als nummer 36 en 37 over de finish gekomen. Net tussen de twee Feenstra’s waar we eigenlijk de hele westrijd een kwartet mee hebben gevormd. Patrick was 6e bij de senioren 2 en ik 16e bij de senioren 1. De volledige uitslag is hier te vinden.

Zoals je boven op de foto’s kan zien werd er zelfs serieus geoefend hoe de bidons het beste aangegeven konden worden. Het ging zo goed, dat zelfs Joris Nieuwenhuis er gebruik van wilde maken ;-). De onderstaande foto’s zijn waar je het start/finish terrein weer op kwam rijden. De credits voor de foto’s zijn voor Jannitta!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *