Mountainbikeroute Heerlen – Parkstad

Aantal kilometers: 74 (4 lussen)
Aantal hoogtemeters: circa 1300
Website Mountainbikeclub Discovery

  • Route 1: Brunssummerheide, 14.0 kilometer, 214 hoogtemeters
    Dit is de “hoofdlus” rond de Brunssummerheide en bestaat sinds 1992. Deze bevat zeer veel single trails en korte maar ook langere klimmetjes. Het grootste gedeelte gaat door bos met een vaak zanderige ondergrond. Op veel plekken zijn de paden speciaal voor de mountainbike aangelegd om zo de wandelpaden te ontlasten. Het officiele startpunt is gelegen bij de parkeerplaats van het Bezoekerscentrum “Brunssummerheide” in Heerlen.
  • Route 2: Strijthagen, 23.4 kilometer, 549 hoogtemeters
    Deze route gaat over de Wilhelmina steenberg en de omliggende bossen. De wilhelmina steenberg is een flinke (afval) berg ontstaan door het opgegraven afval-steen uit de toenmalige Wilhelmina Steenkoolmijn. De beklimmingen en afdalingen van deze berg zijn zeker voor Nederlandse begrippen niet mis. Nieuw is de halfpipe afdaling gelegen aan de achterzijde van Snowworld.
  • Route 3: Rode Beek, 16.5 kilometer, 228 hoogtemeters
    Zoals de naam al zegt gaat deze route voor het grootste deel door de Schinvelds bossen. Dit is een vrij groot aan elkaar geschakeld bosgebied tegen de Duitse grens en het daargelegen militaire AWACS vliegveld.
  • Route 4: Heerlen, 21,7 Km, 315 hoogtemeters. De route ligt tussen de route 2 Strijthagen en de verbindingsroute tussen de route Mechelen en Nuth-Voerendaal. De route gaat gedeeltelijk door bossen gelegen in woonwijken, bezit een mooie flowtrail in het Imstenraderbos en heeft 2 langere beklimmingen en afdalingen nabij de Kunderberg. Er zitten enkele mooie vergezichten in de route.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *