Gallahaan Trail 2022

Nu een jaar geleden zwaar ten val gekomen en een behoorlijk letsel opgelopen. Tijdens revalidatie de knop omgezet en besloten het roer om te gooien en sterker terug te komen. Heb vermogensmeters, indoorbike en halterset aangeschaft en ben grotendeels gaan trainen volgens schema. Wedstrijden uitgekozen en een einddoel NK Marathon op 25 september gesteld.

Gaandeweg bleek dat Klaas, Anne en Merlijn ook mee gingen om de Galahaantrail te rijden. Klaas en Anne de korte en Merlijn en ik (Bart) de lange. De dagen vooraf zat de sfeer er goed in en de benen voelde goed. De Gallahaantrail is voor mij een lastige en zware om te rijden. Hij is best wel technisch en de beklimmingen zijn grillig lang en steil. (90km / 2650hm)
Gelukkig was het weer erg goed en is de verzorging onderweg altijd erg goed.

De 90km had een eigen startvak en ging als 1e van start. De start ging erg goed ik zat lekker voorin en kon mee met de 1e groep. Al snel moest ik de 1e paar mannen laten gaan omdat ik wist dat ik dat tempo niet vol kon houden en moest mijn eigen wedstrijd gaan rijden. Dat moment bepalen vind ik altijd erg lastig.

Ik heb m’n eigen wedstrijd gereden en hem alleen afgewerkt. Er kwam nog een groepje achterop maar die heb ik in de klim van me af weten te schudden. Ik was best wel bang voor de man met de hamer en die kwam uiteindelijk gelukkig maar met een kleine kinderhamer :)

Het was al met al super zwaar en erg mooi. Ik was erg blij met m’n verzet keuze (52-34) en heb daardoor de cadans in het klimwerk goed weten vast te houden.

Uiteindelijk 1e bij masters en 7e over all.


Super blij en tevreden. Geeft een goed gevoel voor het einddoel NK Gieten :))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *