De Veluwse Wintercompetitie 2018/2019

“De Veluwse MTB Competitie bestaat uit een aantal laagdrempelige mountainbikewedstrijden tijdens de zomer- en winterperiode. Het voornaamste doel is om het voor iedereen mogelijk te maken om eens in competitieverband MTB wedstrijden te fietsen. De wedstrijden zijn laagdrempelig van opzet en lol hebben staat voorop.”

Lol hebben we zeker gehad. Prachtige serie van 9 geplande wedstrijden, waarvan alleen Nunspeet wegviel vanwege slechte omstandigheden. Het RideMyMTB-team heeft volop genoten van de afwisselende serie wedstrijden. Een groot compliment naar iedereen die in de organisatie meegeholpen heeft. Prachtig om zo dicht bij huis zo’n competitie te hebben.

Het RideMyMTB-team heeft lekker actief meegedaan. Regelmatig stond een behoorlijke groep schouder aan schouder op de startstreep. Gezellig om weer even met iedereen bij te praten. En totaal geen kans om na het startschot nog een woord te wisselen. Ademhaling hoog en zuur uit de oren. Een uur maximaal knallen. Heerlijk, zelfs Anne (een wedstrijd hoort minimaal 6 uur te duren) begon het steeds leuker te vinden!

Zaterdag was de laatste van het seizoen 18/19 in Apeldoorn. Het klassement was min of meer gemaakt. 5 mannen (Arjen, Helmuth, Niels, Jan, Patrick) en 2 dames (Jannitta, Inge) stonden in een lekker lentezonnetje bij de start. Kathelijne en Klazien waren onze supporters.

Aan het eind maakten we de balans op. Helmuth (met een matige start, hoe kan dat nou?) en Patrick (lekke band) hadden wat pech. Jan dacht tot 3 centimeter voor de streep dat hij derde werd, totdat Arjen nog even voorbij voorbij piepte.


Inge en Jannitta reden in een goede wedstrijd naar hun podiumplekken. In het eindklassement haalde Jannitta een prachtige 2e plek/de krant en Inge werd beloond voor veel deelnames en vaak goede uitslagen: 3e!

In het eindklassement haalde Arjen (mister-regelmaat) z’n 3e plek. Mooi weer op het podium!
Jan werd 5e en Helmuth voldeed ruim aan z’n doelstelling om binnen de top 10 te eindigen: 6e.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *