Bartje 200 – 2018

Omdat de Drenthe 200 me altijd wel goed af gaat, leek het me wel wat om de Bartje 200 ook te doen. Van het team waren ook Ron en Merlijn naar Drenthe gekomen om deze tocht te volbrengen. Bij mij ging om kwart over vijf de wekker, snel even onder de douche om wakker te worden, twee bakkies koffie er in en snel in de auto op weg naar Ees in Drenthe. Het eten heb ik onderweg gedaan om wat tijd te besparen. Het ophalen van het startnummer ging erg snel gelukkig en toen kon ik lekker op mijn gemak alles klaar maken en nog even een paar kilometer warm fietsen.

Doordat ik mooi op tijd was en Merlijn me er op wees dat het startvak langzaam vol begon te lopen, stond ik mooi vooraan. De start was stipt om 08:00 uur en het ging er direct vol op. Ik kon de eerste 25 kilometer in de kopgroep mee komen met mannen als oud-prof Erik Dekker, Gerben Mos, Ramses Bekkenk en Bram Rood. Na deze 25 km ontstond er een gat, maar deze kregen we wel weer dicht omdat ze rustiger aan deden. Echter na een kilometer of 50 begon volgens mij Gerben Mos zo hard te fietsen dat ik er af moest samen met oa Martin Schuttert van KMC Fruit To Go en nog een paar man. Even later liet ook Erik Dekker zich afzakken en kwam ook bij ons in de groep terecht en toen waren we met zijn zessen. Alleen rond de 160 kilometer was Erik ineens verdwenen. Met de rest hebben we uiteindelijk tot ongeveer 175 kilometer samen gereden toen Bart van Dieren er in een keer bij kwam. Tot op dat moment was het een goed samenwerkende groep en nam eigenlijk iedereen wel wat kopwerk voor zijn rekening, maar Bart gooide direct de knuppel in het hoenderhok en ging direct hard voorop fietsen. Gelukkig had ik nog de kracht om aan te kunnen haken en konden we op Paul Timmer na iedereen van ons af schudden. Op de singletracks van Exloo eiste deze inspanningen van Bart zijn tol en moest hij Paul en mij laten gaan. Samen met Paul ben ik naar de finish gereden. Doordat ik ergens net wat te ver door schoot op het vakantie park kon ik de sprint niet meer winnen en kwam ik als 11e op het finish plateau. Uiteindelijk had ik 213 kilometer op mijn Garmin staan. Dit kwam deels door een aantal keer verkeerd fietsen, maar de route was volgens mij ook wat langer dan de 200 kilometer die ze opgaven. Een betere klassering was zonder verkeerd rijden denk ik niet mogelijk geweest omdat we dit steeds met zijn allen deden.

Bij RTV Drenthe stond er al een mooi artikel online met video waarop ik nog even in beeld ben bij de start. Als er meer foto’s zijn, dan voeg ik ze later nog toe. Op dit moment is er nog weinig te vinden.

De uitslagen staan hier. Merlijn is als 62e over de finish gekomen en Ron als 374e. Twee super mooie presaties!

En nog stof om over na te denken: wanneer je de Drenthe 200 ook doet einde van het jaar, dan is er nog een combi klassement…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *