Bar End Mountainbike Marathon 2018

Terwijl ergens ver weg in Zuid-Afrika de 1e wereldbeker wedstrijd Mountainbike verreden werd, was heel dicht bij, in Apeldoorn De Bar-End Veluwe Marathon. Een flink aantal vrijwilligers hadden erg hun best gedaan om een mooi parcours van 35km aan te leggen over de tracks en heuvels bij Radio Kootwijk en Hoog Buurlo. Er hadden zich zo’n 450 deelnemers aangemeld over 3 afstanden (35/70/105km).

Een aantal leden van Team RideMyMTB waren present als deelnemer. En ze deden het goed! Anne en Helmuth waren aanwezig voor de broodnodige support, en hadden zich strategisch opgesteld. We zagen ze een paar keer per ronde en werden enthousiast vooruit geschreeuwd.

Katelijne stond als 3e op het dames-podium van de 35km. Inge, Richard, Merlijn, Jan en Arjen reden de 70km.

Inge reed voor haar gevoel een matige race (maar gelukkig wel weer lachend op de foto), werd gelukkig erg gestimuleerd door Richard om niet uit te stappen, en de 2e ronde in te gaan. Na de finish bleek Richard 78e, Merlijn 61e en Inge 4e dame. Net op 20 seconden het podium gemist. Prima race dus!

Arjen en Jan hadden zich bij de start redelijk vooraan weten te wurmen. Bleek best handig, gezien de smalle paadjes die snel volgden. De start was prima, we reden samen rond de 5e plek behoorlijk makkelijk mee in de kopgroep. Het was hollen, stilstaan. Af en toe sprinten om bij te blijven, en dan weer in iets rustiger tempo verder. Erg leuk, je moest heel alert rijden. De parcourskennis van Arjen kwam heel goed uit, van een aantal keer vlak voor singeltracks werd Jan naar voren gedirigeerd voor een goede positie.
Na ongeveer 1,5 ronde bleef een kopgroep van 12 man redelijk bij elkaar, en daarna viel langzaam uit elkaar. Jan finishte uiteindelijk – tot z’n eigen verbazing en verrassing- overall 7e. En aparter nog, als 1e 40-plusser. Voor het eerst bloemen op het hoogste treetje van het podium! Arjen kwam iets later als 16e binnen, na een prima wedstrijd, en als 4e 30-plusser.

De overige uitslagen zijn hier te vinden.

Hier onder staan de overige foto’s en zijn te downloaden en vrij te gebruiken voor diegene die het leuk vinden. De foto’s zijn gemaakt door Helmuth.